DERU TURISTE NA LETOVANJU Devojčica iz Srbije dobila napad slepog creva! Majka bez reči zbog toga kako su poneli lekari iz Grčke (FOTO)

U ovo će vam biti teško da poverujete

 

Ikarija, Grčka
Grčka, Foto: Profimedia

Jedno srpsko dete dobilo je napad slepog creva na letovanju u Grčkoj, a grčki lekari su pružili pomoć detetu ne pitajući za zdravstveno osiguranje.

- Htela sam da podelim nesto sa Vama. Poslednjeg dana letovanja dete mi je dobilo napad slepog creva na Porto Katsiki plazi. Odveli smo je u Vasiliki u dom zdravlja, a odatle hitno u bolnicu u Lefkadu. Šta je poenta svega? Odrađene su silne analize krvi, ultrazvuk, rendgen, infuzija i celodnevno praćenje. Niko nas nije ni pitao za zdravstveno osiguranje, gledali su je kao malo vode na dlanu. Hvala Vam braćo Grci odavde do neba. Stigli smo sutradan u Srbiju gde je dan posle dete operisano - napisala je majka deteta na jednoj grupi na Fejsbuku.

Više od 1.700 ljudi označilo je da im se sviđa ovaj status.

Status majke
Status majke, Foto: Facebook Printscreen

Usledili su komentari pohvala na račun Grka i još mnogo ličnih iskustava.

- Ni nama u bolnici u Polugirosu nisu tražili. U Solunu jesu. Brz oporavak - napisala je jedna članica grupe u komentaru.

- I mi smo pre dve godine imali slično iskustvo. Sa odraslom osobom. Izuzetno visok pritisak, kola hitne pomoći su poslali, prevoz do bolnice u Poligirosu. Tamo terapije, analize. Niko nije ni pitao za osiguranje. Oduševili su nas - glasi drugi komentar.

- Kalitea 2008. godine, dom zdravlja u mestu Kasandria, ćerka se napila vode iz bazena, dobila trovanje... Ništa nas nisu pitali za osiguranje, polomili su se oko nje. Braća Grci,šta reći....nego Efharisto!

 - Isto sam doživeo pre 2 godine kad sam u Solunu dobio napad jer mi se pesak pokrenuo u mokracnim kanalima. Sve su mi pretresli. Nisu mi dali ni da hodam, nego su me vozali sa kolicima od doktora do doktora dok nisu utvrdili šta je. Posle nekoliko sati i primljene infuzije samo mu mi poželeli prijatan boravak u Grčkoj. #zatovolimgrcku

Prethodno, Srbiju je obišla priča o zloupotrebi turista na letovanju koji su za saniranje povređenog prsta uzimali stotine evra. Više o tome čitajte klikom OVDE.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi