10 savršenih mesta za vikend putovanja! (FOTO)

Alo.rs/J.V. | Razbibriga 2020-07-12 10:02:32 2020-07-12 10:02:32

Od prelepe prirode do manastira i kupališta, i naša zemlja ima sve što je potrebno za savršen odmor.

Shutterstock

Ove godine okolnosti nas obavezuju da odmor provedemo u Srbiji .

Na to ne treba gledati kao na razočaranje i kao da smo za nešto uskraćeni, budući da naša zemlja ima toliko lepog da ponudi, a većina nas nije obišla ni polovinu svoje domovine.

Predlažemo vam 10 ideja za  vikend putovanja  po Srbiji!

1. Golubac
 
Posetite ostatke srednjovekovnog srpskog grada burne istorije, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Obiđite obnovljenu Golubačku tvrđavu i uživajte u nestvarnom pogledu na Nacionalni park Đerdap.

 2. Zlatibor
 
Jedna od naših najlepših i najpoznatijih planina nudi mnogo toga svojim posetiocima - od klasičnih aktivnosti u prirodi poput jahanja konja i šetnji, do adrenalinske vožnje četvorotočkašem i istraživanja neotkrivenih predela, ali i poznatih mesta za obilazak poput Stopića pećine, Gostiljskih vodopada... U blizini je i Mokra Gora, Sirogojno, Mećavnik... Zlatibor zapravo nudi toliko toga da je nemoguće posetiti sve samo za vikend.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Milos Rancic (@losmi_ranke) on May 12, 2020 at 12:20pm PDT

3. Uvac

Odvojite bar jedno popodne za uživanje u pogledu na prelepe meandre našeg zaštićenog Specijalnog rezervata prirode. Osim prelepe prirode, kad se nađete ovde imate priliku da obićete i četiri pećine (Ušačku, Javorsku, Baždarsku i Ledenu), kao i naše poznate manastire Đurđevi stupovi i Sopoćani.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Djurdjevi Stupovi #budimoljudi#pomozimodeci#fondacija#srbija??#boksklubkosovskamitrovica

A post shared by Budimo ljudi (@fondacija_budimo_ljudi) on Sep 4, 2019 at 5:36pm PDT

 4. Đavolja varoš

Prilika da bukvalno vidite svetsko čudo. Na ovom mestu nalaze se dva prirodna fenomena, i zaista je šteta propustiti ih, a to su čuvene zemljane figure i izvori izuzetno kisele vode sa visokim sadržajem minerala.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Postoji mnogo legendi o tome kako je nastala Đavolja varoš. Po jednoj legendi, ove figure predstavljaju okamenjene svatove koje su po nagovoru đavola hteli da venčaju brata i sestru. Meštani da bi zaustavili takvu đavolju nameru, okamenili su ih, pa tako će vam vodič na licu mesta pokazati koje figure predstavljaju mladu, mladoženju i ostale svatove. #mojsvetuboji #vidisrbiju #seeserbia . . . . . #djavoljavaros #sevenworldwonders #serbia #dametraveler #travelingram #serbiangirls #arountheworld #sheisnotlost #travelblogger #myserbia #srbija #iamtb #kursumlija #photooftheday #besttravelocations #srbijainstagram #srbijauslikama #naturephotography #ladiesgoneglobal #putovanja #instanature

A post shared by Dragica Đuran (@dragadj) on Jul 15, 2019 at 12:48am PDT

 5. Vrnjačka banja

Na prelepim padinama planine Goč nalazi se najveća srpska banja, koja uživa titulu omiljenog izletišta i lečilišta. Krasi je čak sedam izvora mineralne vode, čuveni manastiri Žiča i  Studenica , kao i brojni srednjovekovni spomenici.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

A gde ćete vi provesti naredne slobodne sunčane dane ? ???#tovb #mojabanja #vrnjackabanja #letujteuvrnjackojbanji #jednajebanja

A post shared by TO Vrnjačka Banja (@tovrnjackabanja) on May 1, 2020 at 7:17am PDT

 6. Srebrno jezero

Osim aktivnosti vezanih za vodu, ovo je prilika da obiđete i čuvenu Ramsku tvrđavu, krstarite divnim vodama Dunava, ali i da obiđete obližnji Lepenski vir i Viminacijum, naša poznata arheološka nalazišta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Hvala @rasa_alas na fotografiji. #ramfortress #danube #velikogradiste #srebrnojezero #serbiatourism #photography #visitserbia #history #serbia4youth #travel #seeserbia #posetisrbiju #istočnasrbija #podunavlje #igserbia

A post shared by Ramska Tvrđava - Ram Fortress (@ramfortress) on May 9, 2020 at 1:02pm PDT