bajden, politika, amerika, zakletva
YouTube prin.screen
bajden, politika, amerika, zakletva

YouTube prin.screen

bajden, politika, amerika, zakletva, Foto: YouTube prin.screen

Berniejeve rukavice

Veteran Bernie Sanders (79) bio je jedan od zvanica na inauguraciji i svojom pojavom ''zapalio'' društvene mreže. Sklupčan na stolici na sklapanje, prekrštenih ruku, s golemim pletenim rukavicama i ''maskom'' borio se protiv vašingtonske zime. Na društvenim mrežama su senatora iz Vermonta uporedili sa ''dedom koji je svratio na inauguraciju na povratku iz pošte''.

Njegovoj supruzi outfit se svideo. "Vermontska jakna, vermontske rukavice, vermontski zdrav razum!", napisala je. Vogu je objavio da "ništa na njemu nije izgledalo dobro"

Gagina haljina 

Kad su se svi gosti smestili, na pozornicu je stigla Lady Gaga kako bi u dugoj crvenoj haljini za bal otpevala nacionalnu himnu.

Modni izrižaj pop zvezde u haljini koju je dizajnirala kuća Schiaparelli odmah je pozdravljen kao savršeno odabran... za socijalno distanciranje.

ledi gaga,zakletva, amerika, Foto: YouTube prin.screen

XXL Biblija

Joe Biden se zakleo položivši levu ruku na porodičnu Bibliju super veličine, koja je fascinirala korisnike interneta. Neki su se zapitali je li namerno otisnuta velikim fontom kako bi je 78-godišnji Biden mogao pročitati.

CNN je objavio da je 13 centimetara debela Biblija u Bidenovoj porodici od 1893. godine. On ju je koristio i za polaganje potpredsedničkih zakletva 2009. i 2013.

Kauboj na podijumu

Na kraju svečanosti country zvezda Garth Brooks, u plavimfarmerkama i blistavom kopčom na remenu, otpevao je "Amazing Grace".

Vidno uzbuđen, na trenutak je zaboravio na pandemiju i sa šeširom na glavi i bez maske na licu pozdravljao zvaničnike na tribini i na koncu pao u zagrljaj bivšem predsedniku Georgeu W. Bushu.

Bonus video

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane šta misle o sve učestalijem nasilju nad ženama?