Lerto, vrućina
AP/Michael Bryant
Lerto, vrućina

AP/Michael Bryant

Ilustracija: AP/Michael Bryant

Kako se navodi u saopštenju, "klasično leto" podrazumeva letnje temperature koje se javljaju u određeno doba godine.

- S obzirom na to da u Srbiji postoji velik broj ljudi koji, bez obzira na znoj, sparinu, gužve po gradovima i neretke kolapse u saobraćaju obožavaju leto, ali i na to što se isto u poslednje vreme čudno ponaša, prostudirali smo naše meteo karte i otkrili kada ljubitelji istog mogu da ga ponovo očekuju. Kako pokazuju podaci kojima raspolažemo, što trenutni a što istoriji, leto možete očekivati većod 21. juna naredne godine. Tada, naime, po svim mogućim informacijama koje smo sakupili iz meteoizvora širom sveta, kalendarski počinje najtoplije doba godine - navodi se, između ostalog, u saopštenju RHMZ.

ISTRAGA U TOKU

Kolindu napali srpski stršljenovi?!

Kolinda Grabar Kitarović

Profimedia

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Profimedia

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posetila je pre nekoliko dana punkt granične policije Cetingrad na granici te države i BiH, a u jednom trenutku na nju se okomio roj, kako se ispostavilo, srpskih stršljenova!

Naime, kako javljaju pojedini mediji, obaveštajne službe su zbog ovog napada, koji u poslednje vreme nije baš uobičajen u Hrvatskoj, ali i mete stršljenova, ispitali slučaj i utvrdili da su pomenuti insekti "skoro sigurno" došli iz Srbije!

Tim povodom otvorena je istraga čiji nezvanični prvi rezultati ukazuju na to da su stršljenovi na to područje došli "s namerom da izazovu međunarodni incident".

- Realno, u Hrvatskoj je ovog leta bilo problema sa stršljenovima, ali ni izbliza koliko u Srbiji i ne na lokaciji koju je posetila predsednica. To je samo po sebi bilo čudno, pa smo ispitali slučaj. Pošto ne možemo sa apsolutno sigurnošću da potvrdimo da je napad došao bašiz Srbije, iako je to jedino logično objašnjenje, moraćemo da podzumemo određene korake. Kao najlogičniji čini nam se da ćemo u Srbiju poslati hrvatske obade, pa ako na taj potez bude neke kontre, znaćemo da smo u pravu - otkrio je neimenovani obaveštajac.

OTKRIVAMO!

Ove sprske slatkiše svet najviše obožava!

Ada Ciganlija

Dejan Briza, ALO

Ada Ciganlija, Foto: Alo!/Dejan Briza

Proizvodnja slatkiša u Srbiji u proteklih pet godina beleži rast, a jedan od povoda tome jeste i pojačan izvoz na svetska tržišta. Iako su mediji javili da su domaće čokolade, keks i bombone najpopularniji, istraživanje koje je sproveo "Alo!" otkriva da je na prvom mestu jedan sasvim drugi "proizvod"!

Rezultati istraživanja su pokazali da je ubedljivo najpopularniji srpski slatkiš u svetu - Srpkinja!

Naime, čak 97,64 odsto ispitanih stranaca koji su u polednjih pet godina boravili u našoj zemlji izjavilo je da im je "najslađa stvar koju su videli u Srbiji" bila srpska devojka. Na drugom mestu se sa 2,06 odsto nalaze srpski slatkiši, treći su sa 0,8 procenata hrana i piće, a preostalo dele noćni život i prirodne lepote naše zemlje, pokazalo je ovo istraživanje.

OVO SU IZMIŠLJENE VESTI KOJE SLUŽE SAMO ZA ZABAVU!