OPŠTINSKA ADMINISTRACIJA PRESEKLA! Ovaj grad je uveo radnu nedelju od 4 dana!

Blago njima!

šetnja, leto, sunce, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Vlasti danskog grada Odšereda uvele su četvorodnevnu radnu nedelju za sve zaposlene u opštinskoj administraciji u kojoj radi oko 300 ljudi, tako da ubuduće i petak mogu da koriste kao slobodan dan.

TURSKA VOJSKA IZBILA NA NAJVAŽNIJI AUTOPUT U ZEMLJI Prekinuta veza dva ključna grada na severu Sirije, Kurdi nemaju kud! (VIDEO)

Odšered je poluostrvo na severozapadnom delu ostrva Zealanda u Danskoj, udaljen je oko 100 kilometara od Kopenhagena, ka zapadu i u gradu živi oko 33.200 stanovnika.

Kirsten Lund Markvardsen, zaposlena u opštinskoj administraciji, kaže da su posle dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili da ideju o četvorodnevnoj radnoj nedelji konačno sprovedu u delo.

Dodala je da u gradskoj upravi svi veruju da će na ovaj način dodatno motivisati zaposlene da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

"Sigurni smo da će ljudi ceniti to što imaju dodatni dan za odmor", rekla je Markvardsenova.

Opštinski službenici će od sada raditi 35 sati nedeljno, dok standardna radna nedelja u Danskoj traje oko 37,5 sati.

POČINJE RAT DO ISTREBLJENJA! Neće im dati ni pedalj više. Ne može se u Siriju tek tako. Asad šalje vojsku na turskog osvajača! (MAPA/VIDEO)

Državni službenici zaposleni u opštini oduševljeni su novim načinom rada i presrećni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi