izlečeni
Instagram pr.screen
izlečeni, Foto: Instagram pr.screen

Mnogi se bore sa zavisnostima, ali ne uspevaju svi da se sa njima uspešno nose. Mišel i Kira iza sebe imaju pozitivnu i možda inspirativnu priču , koja je prvo, nezavisno jedna od druge, prebrodila svoju zavisnost i izlečila se od nje, a onda se, kako piše portal Unilad , okupila, upoznala, zaljubila i uskoro će postati roditelj.

Hanter, stručnjak za poslovni razvoj iz Zapadne Virdžinije, već dugi niz godina koristi drogu. Njegova zavisnost od heroina i meta paralizovala ga je od tinejdžerskog doba i uzeo je ogroman danak, jer je ostavio tragove na njegovo mentalno zdravlje. Godinama je pokušavao lečenje, odlazio je u terapijske grupe i rehabilitacione centre. Međutim, čak i nakon izlečenja, ponovo je zapao u nevolje, imao je halucinacije, nije mogao da izgovori svoje ime ni gde se nalazi.

Kozmetički terapeut Kira počela je da pije kada je imala 15 godina. Kako je odrastala, njena navika se postepeno pogoršavala, a Kirina usvojiteljica Marija ohrabrila ju je da se oporavi od sve gore zavisnosti od alkohola. Posle Marijine smrti, Kira je zapala u još veće probleme i, kako kaže, život joj je izmakao kontroli. Alkohol i depresija su je skoro slomili i bila je na ivici smrti, ali njeni bliski prijatelji su joj pomogli.

Hanter je odlučio da se pridruži anonimnoj grupi zavisnika od društvenih mreža , pronašao je ustanovu za lečenje radi poboljšanja mentalnog stanja i započeo fizički oporavak. Slično tome, Kira se pridružila anonimnoj grupi i započela i ona lečenje.

Kada su Kira i Hanter krenuli na nova, individualna putovanja da bi prevazišli zavisnost, pridružili su se istoj grupi na Facebook-u. Uprkos činjenici da su bili kilometrima udaljeni i komunicirali samo na mrežnim sastancima, posle skoro godinu dana takođe su razmenili poruke i počeli da saosećaju jedni s drugima . Poruke su se pretvarale u video pozive i postajale sve duže.

Iako su imali nekoliko neuspelih veza, osećali su toliko naklonost jedni prema drugima da su želeli da se lično upoznaju, ali im je koronavirus osujetio planove. Za nekoliko meseci Hanter je putovao iz Sjedinjenih Država u Ujedinjeno Kraljevstvo da bi se prvi put uživo upoznali. To im je samo ojačalo ljubav, i uprkos problemima sa kojima su se susretali i sa kojima se susreću, zaljubili su se još više i čak ubrzo postali roditelji. Kiri će to biti prvo dete, a Hanteru drugo dete, jer već ima ćerku.

„Da nismo imali problema i nismo se sastali u grupi za podršku, nikada se ne bismo pronašli“, rekao je Hunter. „Čekali smo mesecima i oboje smo bili preplavljeni emocijama. To je neverovatno. Nisam gubio vreme. U to nije bilo sumnje “, rekao je zaljubljeni čovek koji je takođe tražio ljubav za ruku.

Posle četiri meseca boravka u Velikoj Britaniji, Hanter se morao vratiti u Sjedinjene Države da bi se zaposlio odkuće. Međutim, par pažljivo nadgleda ograničenja koronavirusa, jer je Kiri termin za dolazak bebe u junu , a Hanter bi želeo da bude tamo.

BONUS VIDEO