Leo
Privatna arhiva/ALO
Leo

Privatna arhiva/ALO

Leo, Foto: Privatna arhiva/ALO

Pas rase bigl pronađen je u martu prošle godine u jednom novosadskom naselju, dok je kopao po smeću na hladnom. Brigu o njemu preuzelo je udruženje "Pet Mondo" i on je smešten u kući jedne od članica da ne bi opet ostao na ulici.

Pročitajte još:

 

Pas je dobio ime Leo. Urađeni su mu svi pregledi kod veterinara, a zbog bakterijske infekcije oba uha dobio je adekvatnu terapiju. Na društvenim mrežama pokušano je udomljavanje Lea kao zdravog petogodišnjeg psa, ali iako je privlačio pažnju potencijalnih udomitelja, svi su redom odustajali kada bi čuli da Leo ima skoro pet godina. 

Leo

Privatna arhiva

Leo, Foto: Privatna arhiva

Biglovi su kao rasa dugovečni i žive u proseku 16-18 godina. U Srbiji, nažalost većina ljudi ne želi da udomi starijeg psa. Kada je vreme već prošlo, jedna porodica iz Novog Sada kontaktirala je udruženje "Pet Mondo", a šta se dalje dešavalo pogledajte u videu ispod.

 

Šta se dešava kad usvojite ljubimca preko Pet Monda?

Pet Mondo Srbija sve životinje udomljava isključivo uz potpisan ugovor o odgovornom vlasništvu, svaka od životinja o kojima ovo udruženje brine ima svoj zdravstveni karton i za svaku od njih se daju preporuke udomitelju.

Naravno, sve su čipovane i vakcinisane i imaju svoj pasoš.Takođe, svi udomitelji od udruženja dobijaju Pet Mondo paket usvajanja, koji pored navedenog sadrži: identifikacionu pločicu za psa/mačku sa imenom životinje i brojem telefona novog vlasnika, Pet Mondo ogrlicu i povodac - u zelenoj boji (boja udruženja), paket hrane i igračku. Savete i pomoć udomiteljima nudimo i nakon usvajanja - to je deo naših post-adoption usluga.