Vučjak pas
Profimedia
Vučjak pas, Foto: Profimedia

Tako da Brian Miers zaista može da govori o sudbini. Da nije bilo njegovog novog ljubimca, verovatno više ne bi bio živ.

Prošlog septembra, Brian Miers posetio je sklonište u Nev Jerseiu da bi izabrao svog novog životnig pratioca. Kujica nemačkog ovčara Sadie upala mu je u oči, koju je čovek odneo kući i okružio je ljubavlju koju u azilu nije iskusila. Srećna ženka mu se na tome pravilno zahvalila. Samo nekoliko meseci nakon dolaska u novi dom, spasila je život svog gospodara , informiše CNN.

Kada je bio sam kod kuće, Majers je doživeo moždani udar. Srušio se na pod i nije uspeo da ustane ili posegne za mobilnim telefonom. „Sadie je sedela pored njega i plakala. Znala je da s njim nešto nije u redu “, rekla je Heater Kentrella, šef Ramapo Bergen Animal Refuge-a, odakle je Sadie došla.

U panici je muškarac uhvatio Sadie, koja ga je silom privukla telefonu kako bi mogao da pozove pomoć. Samo zahvaljujući hrabroj kučki, Miers je dobio medicinsku negu. Sadijev postupak je čudesan, pogotovo jer je, kad ju je čovek doveo kući iz azila, u početku bila vrlo sramežljiva i zabrinuta.

„Jedva čekam da je vidim i da mogu da je poljubim i zagrlim. Verovatno ću istovremeno zakolutati očima “, rekao je dirljivi i zahvalni Majers, koji je o svojoj hrabroj Sadi govorio iz centra za rehabilitaciju. "Mnogo je drugih pasa koji čekaju da postanu nečiji heroji", dodao je Miers, koji poziva ljude da se ne plaše da usvoje.

Sadie je u azil stigla u avgustu, kada ju je tamo ostavila porodica koja je morala da se preseli. „Vlasnik je imao predrasude prema nemačkim ovčarima kao rasi, tako da nisu mogli da je zadrže“, rekli su iz azila. Otprilike mesec dana kasnije, Miers ju je usvojio. „Tokom svog boravka u azilu imala je očigledne rezerve prema muškarcima, ali je otišla sa Brajanom, što je bio samo još jedan znak da je on pravi izbor za nju“, rekla je Kentrella. Dok se Miers oporavlja u centru za odvikavanje, Sadie ostaje sa porodicom svog brata.

BONUS VIDEO