pas, heroj
YouTube prin.screen
pas, heroj

YouTube prin.screen

pas, heroj, Foto: YouTube prin.screen

Nije uzalud rečeno da je čovekov najbolji prijatelj pas. Žena koja možda ne živi bez svog ljubimca može razgovarati o tome. Kada ju je tokom šetnje pogodio iznenadni napad, njen pas nije oklevao ni minut i potrčao je cestom da zaustavi saobraćaj kako bi pomogao svom vlasniku.

Porodična draga iz Otave imenovana je herojem pošto je pomogla spasiti život svog vlasnika. Halei Moore izvela je svoju kujicu Klover u šetnju kanadskim naseljem Stittsville , gde živi njena porodica, ali u to vreme nije ni slutila da će biti vezana za svog dlakavog prijatelja do kraja života. Tokom šetnje uhvatio je napad i Haleiina sudbina ostala je u Kloverinim šapama.

Incident se dogodio u utorak, 23. marta, kada je Halei rano ujutro otišla da šeta svog psa. Tokom šetnje, žena je neočekivano pala i ostala ležati na putu. Klover, njena bela kuja, nije oklevala i u trenutku je počela da kontroliše svog vlasnika . Kada je osetila da sa njom nešto nije u redu, istrčala je na put, gde je odmah zaustavila saobraćaj.

Čitava situacija zabeležena je na sigurnosnoj kameri jedne od porodičnih kuća u susedstvu. Na video snimku je moguće videti kako je Klover u početku sama pokušala da spasi vlasnicu , ali kada je videla da je bespomoćna, odlučila je da interveniše. 

Kuja je potrčala na sredinu puta, gde je hrabro stala ispred automobila koji je nadolazio. Driden Oatvai, vozač čiji se automobil Klover zaustavio, rekao je za CTV Njuz da je intervencija kuje bila vrlo impresivna. Čovek je izašao iz svog vozila i otišao da proveri gospođu Moore, dok ga je Klover pažljivo posmatrala. „Držala se distancirano od mene, ali se uverila da je njen vlasnik dobro i to je bilo neverovatno“, rekao je Oatvai.

Hrabra kuja privukla je pažnju i komšinice Danielle Pilona, koju je zaustavila kako bi pomogla svom vlasniku, a zatim je pobegla u Haleinu kuću kako bi dobila još pomoći od roditelja . Njen otac, Randall Moore, rekao je da su komšije bile potpuno pogubljene kada su pokucale na njegova vrata i Klover je dotrčala i počela a laje. U trenutku kada su se pas i Haleiini roditelji vratili na mesto događaja, Hitna pomoć je već bila tamo i bolničari su lečili ženu.

"To je zastrašujuće da vidite kako vam ćerka leži na zemlji bez pomaka sa licem punim blata", kaže Mur zastrašujuće iskustvo. Nije poznato šta je izazvalo napad. To je , međutim, sigurna da će, ako se ponovi, postojati Detelina koja će je spasiti, i opisala je Klover kao zaista neverovatnog psa kojeg najviše voli.

Gospodin Moore je kasnije dodao da je Klover bila izuzetno nagrađena za svoje nestvarno herojsko delo. Za hrabrost i predanost dobila je delikatesu u obliku odrezaka. Kako je rekao, mislio je da njegova supruga nosi odreske za večeru, ali je brzo objasnila kako stoje stvari. „Ne, oni su za Klover za njen neverovatan rad“, rekla mu je njegova supruga Diana, koja je, poput Halei i njenog oca, zahvalna za takvog neverovatnog psa.