Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert, par
Shutterstock, ilustracija
Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert, par

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

* Užičanin Milan Basurović se i u 70. godini bavi fakirstvom, hipnozom i jogom

* Do pre dve godine gutao je mačeve oštrice 70 centimetara

* Probadao je telo iglama, a kaže da može da sprovodi i struju

- Zahvaljujući fakirizmu, jogi i hipnozi pomerio sam prag bola do bezbola, a moje telo ne propušta električnu energiju. Ovim se bavim 30 godina, sve u cilju da vladam sobom, svojim osećanjima, svojom svešću i podsvešću. Pod ruku mi je došla knjiga Živorada Mihailovića Ravinskog o disanju indijskih fakira i jogija. Krenuo sam da vežbam i kod kuće i na poslu. Prvo sam primetio da sam uspeo da kontrolišem svoje raspoloženje - priča Milan.

Pročitajte još:

Nije se zaustavio na tome: poželeo je da se oproba u onome što smo imali priliku da gledamo samo u dokumentarnim filmovima, da se bode iglama bez bola i krvi, da guta mačeve i leži na ekserima.

- Sve je to rezultat vežbanja i duha i tela. Mora se vežbati redovno, svaki dan uz određen ritual. I danas tako radim. Fakirizam i joga su nauka o naizmeničnom i ritmičkom disanju. Disanje je kosmička energija koja oživljava i prožima materiju, odnosno ljudsko biće. Onaj deo energije koja se manifestuje kao individualna energija svakog ljudskog bića najočiglednije se ispoljava u vidu disanja i energije ljudskih misli - objašnjava vremešni fakir.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert, par

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

On se ne boji ni struje, a to je otkrio kada mu je supruga rekla da šporet elektrizira i da, čim ga pipne, oseti udar. Milan ga je pipao dva-tri puta i ništa. Tada je shvatio da struja na njega ne deluje.

Počeo je da se bavi i autohipnozom i hipnozom, pa kaže da može da hipnotiše čoveka, a ni mađioničarski trikovi mu nisu tajna.

- Na takmičenju fakira, jogija i hipnotizera, koje je održano 15. maja 2016. godine u Novom Sadu, osvojio sam zlatnu medalju. To mi je priznanje mom radu, pa zato danas fakirizmom, jogom i hipnozom besplatno otklanjam i nadomeštam mnogo toga. Između ostalog otklanjam alkoholizam, narkomaniju, kockanje, mucanje, gojaznost, mršavost, studentima tremu pred izlazak na ispit, a estradnim umetnicima tremu pred nastup na televiziji - ponosan je Milan na svoje veštine.

Ima rešenje za probleme u seksu

- Ako se ljubavni ili bračni par ne podudara u ljubavi i seksu, stimulacijom mogu da sredim da oboje istog trenutka dožive vrhunac. Kod muškaraca otklanjam nedovoljnu erekciju ili preranu ejakulaciju, a kod dama i devojaka otklanjam nimfomaniju i dispaureniju (bol koji žena može da oseti tokom polnog odnosa). Podmlađujem gene i hormone za 50 posto - nabraja Milan, uz napomenu da su njegove usluge besplatne.

BONUS VIDEO: Incident tokom protesta taksista na Savskom trgu