Vaardenburgov sindrom
printscreen
Vaardenburgov sindrom

printscreen

Vaardenburgov sindrom, Foto: printscreen

Naime, Vaardenburgov sindrom je nasledna genetska mutacija za koju se procenjuje da je u nekom obliku prisutna kod 1 od 42.000 ljudi. Pored ponekad zapanjujućeg efekta na pigmentaciju oka, uključujući izazivanje očiju različitih boja, može dovesti i do gubitka sluha.

Pleme Buton fotografisao je Korčnoi Pasaribu, geolog iz glavnog grada Džakarte u Indoneziji, tokom posete ostrvu 17. septembra. Ovaj 38-godišnji fotograf i otac dvoje dece dokumentuje život u ruralnoj Indoneziji od septembra 2019, sa posebnim fokusom na brojna plemena i kulturno nasleđe.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Korchnoi Pasaribu (@geo.rock888) on Sep 26, 2020 at 3:46am PDT

 "Zapravo radim kao geolog u rudniku nikla, a fotografija mi je hobi. Plave oči su jedinstvene i lepe i one su moja inspiracija. Plava je omiljena boja očiju za mene."; rekao je on, dodavši da mu je fotografija hobi i velika ljubav.

Indonezija je prostrani arhipelag sa preko 350 dijalekata i subkultura. Ostrvo Buton, veličine 1.700 kvadratnih milja, jedno je od većih ostrva Indonezije. Njegova populacija broji nešto manje od 450.000 ljudi, od kojih mnogi žive u malim, izolovanim plemenima.

PROČITAJTE JOŠ