Ivan Marjanović
Print screen/YT
Ivan Marjanović

Print screen/YT

Ivan Marjanović, Foto: Print screen/YT

Pored toga, predsednik je i zdravstvene komisije Vaterpolo saveza Srbije i član Zdravstvene komisije olimpijskog komiteta Srbije. Uža specijalnost mu je lečenje glaukoma.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, pre nego što je postao jedan od najboljih u svojoj struci, još tokom studija, tada student druge godine medicine, dr Marjanović oprobao se i u glumačkim vodama.

- Oduvek sam želeo da budem hirurg. Iako je ortopedija moja prva ljubav, sudbina me je usmerila ka oftamologiji. Glaukom je odeljenje na koje sam raspoređen po završetku specijalizacije, dok je katarakta povezana sa većinom oftamoloških suspecijalnosti, pa tako i sa glaukomom - pričao je dr Marjanović.

 - Moj dobar drug Srdan Golubović, posle gimnazije je upisao režiju te me je zamolio da mu pomognem u realizaciji njegovog filma za kraj prve godine studija. U pitanju je bio nemi film, gde smo radili demonstracije i ja sam, da bih mu pomogao, glumio u tom filmu. Kako mi je on to tada ispričao, njegovi profesori su pogledali film, bili su oduševljeni i rekli mu da me posavetuje, da bi trebalo da razmislim o glumi - kroz osmeh se priseća starijih vremena ovaj oftamolog. Davne 1995. godine, godinu dana nakon pojavljivanja u studentskom filmu, od svog druga ponovo dobija poziv.

PROČITAJTE JOŠ:

 - Spot za pesmu "Sunce ljubavi" rađen je pod dirigentskom palicom Darka Bajića, dok je moj drug Srdan bio režiser - priča dr Marjanović. Kada su, kako kaže, potpuno amaterski snimili taj spot, nisu ni sanjali da će on doživeti toliku popularnost.

- Drago mi je da je ta pesma uspela i da se svidela publici - kaže doktor i dodaje da se, iako je kasnije imao dosta ponuda, ulogom u spotu Džeja Ramadanovskog njegova karijera glumca završila, jer je medicina, ipak, njegova "prava ljubav".

Ivan Marjanović

Print screen/YT

Ivan Marjanović, Foto: Print screen/YT