REVOLVER DRŽAO U ORMARIĆU! Dečak (15) se ubio pred celim razredom - pesmu o njemu slušali su milioni, a uništila je njegove roditelje!

Ipak, donela je neviđenu slavu bendu.

 

Džeremi Del
Džeremi Del, Foto: Printscreen youtube

* Petnaestogodišnji Džeremi Del iz neobjašnjivog razloga odlučio je da počini samoubistvo pred celim svojim razredom u srednjoj školi u Ričardsonu, u saveznoj državi Teksas

Pročitajte još

* Vedera je priča duboko potresla i istog trenutka zaključio je da mladiću mora odati počast

* Tako je nastao "Jeremy" ("Džeremi"), jedna od najpoznatijih pesama devedesetih, inspirisana životom i smrću Džeremija Dela

U proleće 1991. godine pevač grupe "Pearl Jam" ("Perl Džem") Edi Veder čitao je novine kada je naišao na šokantan naslov o samoubistvu tinejdžera. Petnaestogodišnji Džeremi Del iz neobjašnjivog razloga odlučio je da počini samoubistvo pred celim svojim razredom u srednjoj školi u Ričardsonu, u saveznoj državi Teksas.

Vedera je priča duboko potresla i istog trenutka zaključio je da mladiću mora odati počast. Tako je nastao "Jeremy" ("Džeremi"), jedna od najpoznatijih pesama devedesetih, inspirisana životom i smrću Džeremija Dela. Ipak, Džeremijevi prijatelji i rodbina tvrde da pesma baš i ne prati njegov život i, premda je mnogi i danas obožavaju, deluje da je popularnost pesme u stvari zasenila istinu i tragičnu priču o Džeremiju.

Tog 8. januara 1991. 15-ogodišnji Džeremi malo je zakasnio na čas engleskog, a njegova učiteljica rekla mu je da se javi u nadležnu kancelariju i donese formular o prisustvu. Umesto s formularom, Del se vratio s revolverom marke "Smith & Wesson".

DEVOJKA ZVALA POLICIJU KAD JE SAZNALA ŠTA SPREMA Student (22) se zapalio ispred menze zbog finansijskih problema! Izgorelo mu skoro celo telo!

Trenutak pre nego što se ubio pred svojim vršnjacima, okrenuo se učiteljici i rekao: "Gospođice, imam ono po šta sam stvarno išao."

Brajan Džekson, koji je pohađao istu školu, nalazio se u hodniku pored svog ormarića kada je čuo pucanj: "Zvučalo je kao da je neko udario knjigom po stolu. Mislio sam da se radi o predstavi ili nečem sličnom, ali onda sam začuo vrisak i video uplakanu devojku koja je istrčala iz učionice."

POČEO JE SVEOPŠTI NAPAD Vojska Bolivije pokrenula vazdušne i kopnene udare na pučiste! (VIDEO)

Kad je provirio kroz vrata, vidio je Dela kako krvari na podu i shvatio što se dogodilo: "Učiteljica je stajala pored zida, plakala je i tresla se. Neki su stajali pored nje i držali je, kao da je pridržavaju da ne padne."

Hauard Per Felman nalazio se u drugoj učionici i baš kao i Džekson, pomislio je da se radi o predstavi ili šali, ali onda je začuo jeziv vrisak.

OTKUD ONI U IRAKU! Stravična eksplozija! Ranjena petorica italijanskih vojnika, a onda je otkriven pravi razlog njihovog boravka u zemlji

Iako su, zbog medijskih napisa, svi znali da je Del poginuo, malo ko zna razloge zašto je to uradio.

Kolege iz razreda pamte ga kao sramežljivog i tužnog, ali niko nije očekivao da će se ubiti. Štaviše, smatrali su da u njegovom ponašanju nema ničeg čudnog.

Ipak, Liza Mur, koja ga je poznavala i s njim razmenjivala poruke, tvrdi da se u danima pre samoubistva ponašao malo drugačije nego inače. Svoje poruke je uvek potpisivao na isti način, ali dan pre samoubistva nešto se promenilo:

"U porukama koje smo razmenjivali uvek bismo pričali o životu i sličnim stvarima, a svaku bi potpisao s "piši mi", ali u ponedeljak (7. januara) je napisao samo "later days" (što u prevodu znači "vidimo se kasnije, uskoro, nekad ili nikad"). Nisam znala što bih mislila o tome, ali nisam mislila da bi se moglo dogoditi ovo."

LJUBOMORNA I ZAPOSTAVLJENA Sestra (15) ubila brata (3) dok je spavao! Tinejdžerka nožem izbola mališana 28 puta! (VIDEO)

Prema mišljenju policije, Džeremi je verovatno sve osmislio unapred jer je revolver držao u ormariću, a ostavio je i oproštajno pismo. Sadržaj te poruke nije poznat. Neki izvori čak tvrde da je napisao više poruka za sve svoje prijatelje. Džeremijev otac bio je pozvan u školu kako bi rešili probleme s čestim izostancima, a zajedno su čak krenuli i na savetovanje.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi