David, vlasnik vrednog Rolexa
youtube
David, vlasnik vrednog Rolexa

youtube

David, vlasnik vrednog Rolexa, Foto: youtube

David koji je inače ronilac je kupio ovaj sat upravo za te potrebe.

Međutim, kada ga je otvorio, ipak je odlučio da sačuva jer mu je bio previše "fin" za slanu vodu u kojoj je tako često boravio.

Nekoliko decenija ga nije ni vadio iz kutije, a onda je odlučio da dođe na izložbu antikviteta i sazna koja mu je sada vrednost.

Ovaj sat sada vredi 400.000 dolara! Međutim, tu nije bio kraj, procenitelj je nastavio da, zbog toga što je dobro očuvan, sat može vredeti između 500 i 700 hiljada dolara!

David, vlasnik vrednog Rolexa

youtube

David, vlasnik vrednog Rolexa, Foto: youtube

Ubrzo nakon što je dobio sat, za koji je tada izdvojio mesečnu platu i na njega čak dobio popust odlučio je kako nema svrhe da ga koristi za ronjenje. Umesto toga, čuvao je sat u kutiji skoro 40 godina, vadeći ga samo nekoliko puta da proveri u kakvom je stanju.

Tada nije ni slutio koliku vrednost mu je podigao upravo zato što je sačuvao sva originalna dokumenta, uputstva i sve papire koje su išli uz njega.

David se pojavio u tv emisiji ''Antiques Roadshow'' kanala PBS sa svojim nenošenim Rolex Oyster Cosmograph reference satom broj 6263 u nadi da će saznati koliko vredi.

Ovaj šou "putuje širom zemlje tražeći zaboravljena blaga Amerike". Epizoda, emitovana u ponedeljak uveče, u kojoj je učestvovao i čovek sa Roleks satom, bila je snimljena u Severnoj Dakoti.