Porodica
Facebook printscreen
Porodica, Foto: Facebook printscreen

* Vuk napao četvoročlanu porodicu u kanadi

* Oni vrištali i dozivali pomoć

* Jedan muškarac uspeo da ih spasi

Srećom, jedan čovek je uskočio porodici u pomoć i spasio ih od vuka, a napad se dogodio prošlog petka. Ras Fi čuo je kad su iz šatora blizu njegovog muškarac i žena počeli očajnički da vrište i pozivaju u pomoć. I sam u panici, Fi je otvorio svoj šator i istrčao van sa lampom u ruci. Ugledao je vuka kako izvlači nešto iz uništenog šatora, poput psa koji drži kost.

Pročitajte još:

- Bio je mnogo veći od bilo kog psa kojeg sam ikada video – rekao je kasnije Fi.

U šatoru se, kako je kasnije otkrio, nalazio bračni par iz Nju Džersija sa dvoje malih sinova. Vuk je oca porodice – Meta Rispolija – zgrabio za ruku, kad je ovaj pokušao da se odbrani od životinje. Fi je morao brzo da odluči kako da pomogne porodici.

- Sve se brzo dešavalo, vrištanje je bilo intenzivno, situacija je očigledno bila užasna i u svemu tome samo sam pritrčao i udario vuka u zadnju nogu u području kuka – naveo je on.

Fi je istakao da tim udarcem nije sigurno povredio vuka, ali da ga je iznenadio, zbog čega je životinja ispustila Meta iz svojih čeljusti. Ali, vuk nije pobegao kako se Fi ponadao.

- Osećao sam se kao da sam udario nekog koji je daleko iznad moje kategorije – priznao je on.

Fi je naveo da je potom uvideo da je Met do pola prekriven krvlju pa su, kako kaže, obojica počela da vrište. Vuk se na to malo povukao, ali su morali da bace kamenje na njega kako bi ga oterali. Na kraju su Rispolijevi uspeli da pobegnu u Fijevu prikolicu. Elisa Rispoli, Metova žena, objavila je priču iz svog ugla na “Fejsbuku”. Ona je navela da se njen muž bacio između vuka i svoje porodice kako bi ih zaštitio.

“Bilo je kao u horor filmu”, napisala je Elisa u postu.

“Legla sam svojim telom na decu a Met je oborio vuka na tlo i držao ga rukama za čeljust, dok je životinja počela da ga vuče iz šatora, dok sam ga ja uhvatila za noge i vukla ga nazad”, navela je ona, dodajući da misli da nikada neće biti u stanju da dobro opiše užas koji su preživeli.

Začuo se tup udarac, a onda je komšija zatekao stravičnu scenu!

AUTOR: Informer/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 16.08.2019. 09:03 Čovek je prilikom pada zadobio višestruke prelome, a lobanja mu je bila otvorena. Zemun, Foto: ALo / Nenad Vujanović Čovek je preminuo nakon pada sa zgrade u Ulici Ugrinovački put u Zemunu, a lekari su na licu mesta mogli samo da konstatuju smrt.

Elisa je nazvala Fija njihovim “anđelom čuvarom”. Met je pretrpeo ujede i razderotine na ruci i šakama, ali je inače u dobrom stanju. Vlasti su pronašle vuka koji je napao porodicu oko kilometer dalje južno od njihovog šatora i ubile ga. DNK test je potvrdio da je zaista u pitanju taj vuk.

“Veterinarski testovi su potvrdili da je vuk bio u lošem stanju i verovatno mu se bližio kraj života. Njegovo stanje je verovatno doprinelo neobičnom ponašanju životinje u ovom, veoma retkom incidentu”, navele su vlasti.

Džon Stjuart Smit, stručnjak za životinje u Parkovima Kanade, rekao je da je ovo prvi ovakav slučaj u ovom nacionalnom parku, a da ih je bilo još dva u drugim parkovima, jednom u Britanskoj Kolumbiji a drugi put u Ontariju.

Bonus video

Helikopter na Novom Beogradu