OTKRIVENA VELIKA NEMAČKA TAJNA! Vojnici su im trčali po planinama kao da su livade, a iza toga se krije užasna priča sa tužnim krajem! (VIDEO)

Vojnici nemačkog Rajha koristili su drogu u velikoj količini, a ta tema je do pre nekoliko godina bila apsolutni tabu u nemačkom društvu, kaže nemački pisac Norman Oler, autor svetskog bestselera o Trećem rajhu i narkoticima "Blitzed: Drugs in Nazi Germany".

Vojska Nemačke
Vojska Nemačke, Foto: EPA/David Hacker

Tokom detaljnog dugogodišnjeg istraživanja Oler je sakupio materijal koji povezuje nacizam i upotrebu narkotika u jednom izuzetno "propisanom" i "čistom" društvenom sistemu.

Norman Oler

"Nema Nemca koji bi na bilo koji način povezao nacizam i narkotike. Vrlo važan aspekt nacističke ideologije bilo je insistiranje na kultu zdravlja. Nacisti su želeli da se predstave kao čistunci - čiste krvi, čak su 1933. godine doneli zakon o zabrani narkotika u tadašnjoj Vajmarskoj republici“, kazao je Oler i dodao da su nacisti razbili široko rasprostranjenu upotrebu morfijuma posle Prvog svetskog rata.

"Hajl Hitler" je značilo i "živeo Hitler" i "zdrav Hitler"

"Hitler je bio vegetarijanac i protivnik alkohola. Čak je i pozdrav ’hajl‘, osim ’živeo‘, značio i ’zdrav‘. Dakle - ’zdrav Hitler‘ bio je oličenje nacističke čistoće. Poznanik jednog od mojih prijatelja, koji je kupovao stari nameštaj 2010. godine, našao je kredenac pun ’pervitina‘, koji je u doba nacizma bio regularni lek. Jedini sastav tog leka je sintetička droga metamfetamin“, kazao je Oler.

Adolf Hitler
Adolf Hitler, Foto: Associated Press

Nemački vojnici su skakali niz Ardenske planine kao supermeni

Tako je počeo da istražuje upotrebu narkotika u nacizmu i to istraživanje ga je dovelo do saznanja da su "različiti nacistički blickrigovi", brze pobede po Evropi, bili mogući zato što su vojnici masovno koristili metamfetamin.

Dodaje da je u zajedničkom istraživanju sa jednim nemačkim istoričarem naišao na podatak da je mladi nemački hemičar u 19. veku uspeo da izdvoji morfijum iz maka.

Ardene su pregazili u trku i krvavo iznenadili saveznike!

"Kasnije su njegove kolege pronašle heroin i aspirin, pa se heroin jedno vreme u Nemačkoj preporučivao kao lek koji uspavljuje decu. Bilo je popularan među roditeljima tog doba", klaže Oler i ističe da su droge bile zabranjene u nacističkoj Nemačkoj sve do 1936. godine, kada se održavala Olimpijada u Berlinu.

"Tada su farmaceutske kompanije proizvele ’pervitin‘, koji je držao glavu bistrom i omogućavao ljudima da više vremena provedu bez sna. Slogan tog doba bio je ’Nemačka, probudi se‘", kazao je Oler i dodao da je "pervetin" bio lek trenutka.

Ista droga za domaćice za rad po kući i za napad na Poljsku

"Domaćice su ga uzimale da bi brže čistile kuću i Nemačka je bila spremna za rat. Jedan profesor koji je radio na otklanjanju umora kod nemačkih vojnika preporučivao je ’pervetin‘ kao sredstvo za stimulans pre napada na Poljsku i Austriju. Objašnjeno je vojnicima da mogu da budu budni još osam časova posle uzimanja leka. Naručeno je 35 miliona tih tableta pre napada na Francusku. Tri dana i noći su Nemci napredovali kroz Francusku bez ikakvog odmora. Prešli su planinski venac kao da su hodali po asfaltiranoj ploči", kazao je Oler i dodao da je to bilo prvo hemijsko oružje koje su Nemci koristili.

Eksplozija u centru Beogradu! Deo grada bio blokiran!

AUTOR: Pink.rs DATUM I VREME: 20.09.2019. 07:57 Laboratorija koja se nalazi u Karnegijevoj ulici je posle eksplozije bila u plamenu. Vatrogasci požar vatra, Foto: Alo!/Ana Paunković Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici u Beogradu jutros oko 1 i 15 došlo je do eksplozije i požara. OBOJICA SU RATNI VETERANI, SKUĆILI SE U INĐIJI, A ONDA...

Za njega nema dileme da je Hitlerov lekar Teodor Morel svakoga dana ubrizgavao vitamine vođi Trećeg Rajha.

"Bio je to avangardni način dopingovanja. Od 1936. pa sve do 1945. godine, prema svedočenjima Morela, Hitler je primao svakoga dana jednu ili dve injekcije. To su hiljade i hiljade injekcija. Od 1941. godine Morel je kombinovao različite opijate sa vitaminima i stereoidima... Bilo je tu spida, kokaina... Bilo je zapanjujuće šta je sve koristio pred kraj 1944. godine", kazao je Orel.

DOPAO MU SE BEOGRAD

Norman Oler bio je gost Filozofski teatra u Beogradu, što je njegov prvi boravak u glavnom gradu Srbije, za koji je rekao da mu se jako sviđa njegova nepretencioznost.

"Beograd je kao Berlin, pre nego što je postao grad robe i kapitala. Lepo vam je ovde", kazao je Oler.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Fix
  20/09/2019 - 16:46
  I sad se drogiraju tamo isto k'o i onda samo sto to sad vise ni nekriju! Od cistaca ulice do direktora neke velike firme! Opusteno! Non stop su pod dopingom! U svim sferama!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi