Teri Džo
Printscreen/YouTube
Teri Džo

Printscreen/YouTube

Teri Džo, Foto: Printscreen/YouTube

Njeno ime bilo je Teri Džo Duperault. Godine 1961, njen otac Artur je želeo da ode sa porodicom na krstarenje, sa suprugom Džen i troje dece Brajanom, Teri Džo i Rene. Iznajmio je veliku jedrilicu "Blubel" i poveo svog prijatelja i bivšeg marinca, Džulijana Harvija da upravlja brodom. Harvi je pozvao svoju suprugu Meri Din da im se pridruži na putovanju.

Pete noći putovanja, zbog vriske i lupanja, Teri Džo se probudila. Devojčica se popela na palubu i zatekla je majku i brata kako leže u lokvi krvi. Pre nego što se Teri Džo probudila, Harvi je već uspeo da udavi svoju suprugu i da nožem ubije ostatak Terine porodice.

Pošto je Harvi bio u velikom finansijskom problemu, svoju suprugu Meri Din ubio je kako bi dobio 20.000 dolara od njenog osiguranja.

Terin otac je zatekao Harvija kako davi svoju ženu, te je morao da ga eliminiše, a kako nije želeo da bude svedoka, nastavio je da ubija ostatak porodice Duperault.

Pročitajte još:

U žurbi, Harvi nije uspeo da ubije Teri Džo, ali ju je zato bacio sa jedrilice, te je potopio istu.

Narednog dana, ubica se pojavio na obali plaže u Majamiju sa telom ubijene supruge tvrdeći da je brod potonuo usled oluje i da je on jedini preživeli.

Nekoliko dana kasnije, trgovački brod ugledao je Teri Džo. Svi na brodu su bili šokirani jer su mislili da niko iz porodice Duperault nije živ. 

Jedanaestogodišnja Teri je provela 84 sati na otvorenom moru, bez hrane, vode ili bilo kakve zaštite od sunca.

Malena devojčica je hitno prevezena u bolnicu sa temperaturom preko 40 stepeni Celzijusa.

Harvi, kada je saznao da je Teri živa, ubio se sledećeg dana. I dan danas je nepoznato zašto je ubica ostavio devojčicu u životu. Možda ju je jednostavno potcenio:

- Nisam bila uplašena. Imala sam veliku želju da preživim i imala sam veru u Boga. Molila sam se da mi pomogne.

Slučajno je otkrila da joj je dete bolesno! Blic telefona je pokazao nešto u oku od čega joj se sledila krv u žilama!

AUTOR: Alo.rs/ Espreso/ M. G. DATUM I VREME: 02.11.2019. 15:37 Jedna žena iz Kikinde je rešila da podeli sa svima svoje bolno iskustvo i traumu koju je preživela zbog bolesti svog deteta. Bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza Naime, kako je navela, odvela je dete koje je imalo 6 meseci na oftamološki pregled jer je primetila da mu oko "igra".

Nekoliko meseci nakon spašavanja, Teri Džo je otišla da živi sa svojom tetkom u Vinskonsinu. Nikada nije govorila o nesrećni koja je zadesila nju i njenu porodicu. Sa 12 godina, promenila je ime u Tere.

Oko 50 godina kasnije, Tere je u svojoj knjizi "Sama: Siroče u moru" otkrila detalje noći kada je njena porodica ubijena. Uvek je verovala da je spašena s razlogom i da ako je bar jedna osoba uspela da se izleči od neke traume nakon što je pročitala njenu knjigu, da je njena svrha ispunjena.

Bonus video - Požar kod Starog dvora!