BIZARNO NA NOVOM BEOGRADU Tokom NAJEZDE divljih svinja na "blokove" NBGD-a, dešavale su se NEZAMISLIVE stvari. Nesrećne životinje zbrisale na OSTRVO glavom bez obzira!

Divlje svinje su se povukle sa beogradskih ulica, delom jer je došlo do opadanja Dunava i normalizacije uslova na Velikom ratnom ostrvu gde im je jedno od staništa, delom zbog pucanja "ćorcima".

Divlja svinja
Divlja svinja, Foto: Profimedia.rs

U međuvremenu, pojavila se priča da su neki od građana iskoristili priliku kako bi se domogli mesa divljih svinja, stradalih u saobraćajnim nezgodama ili nekih koje su uhvatili žive!

- Do mene je stigla informacija da su građani uzimali prasiće, stavljali ih u kutije i nosili - kaže jedan od učesnika akcije potrage za divljim svinjama duž novobeogradskih bulevara, a ovo nam je potvrdio još jedan kolega.

Da građani u različitim situacijama mogu da iskoriste vanredne okolnosti, dokazuje i slučaj kada su divlje svinje krenule da se pojavljuju na ulicama glavnog grada, grupa lovokradica i ribokradica pokušala je da se dokopa plena dolaskom na Veliko ratno ostrvo, jer su tada lovočuvari bili posvećeni hvatanju divljih svinja.

NAJJEZIVIJE GROBLJE IKADA Kupači zatekli zastrašujući prizor! Ovu scenu nikada neće IZBITI iz glava! (FOTO)

Da se situacija smirila pokazuju i podaci "Veterine" da su za razliku od prethodnih dana kada su imali i po desetak poziva zabrinutih građana zbog divljih svinja, juče su imali samo jedan.

OVO VIŠE NIJE NORMALNO! Ajkula ponovo vreba na Jadranu, prikradala se turističkom brodu, pa počela da ih PRATI! (VIDEO)

- Nivo Dunava je pao, tako da su se neke od divljih svinja, koje nisu stradale u saobraćaju ili ih nisu uhvatili radnici "Veterine", same vratile preko Dunava - rekao je "Blicu" jedan od članova Lovačkog udruženja Zemun.

Prema podacima koje imaju lovci zaduženi za teritoriju Novog Beograda i Zemuna, osam divljih svinja stradalo je na njihovoj teritoriji. Tu ne potpadaju divlje svinje sa područja drugih opština, za koje odgovaraju druga lovačka udruženja.

- Pet divljih svinja je uhvaćeno i pušteno, četiri su udarene u saobraćajnim nezgodama, dva divlja praseta su pronađena mrtva, jedno se udavilo, a jedno su psi lutalice izujedali - kaže član pomenutog udruženja i dodaje da je pet prasadi još u azilu jer su suviše mali i hrane ih na flašicu.

Pet odraslih divljih svinja koje su uhvaćene odvezene su direktno u Bojčinsku šumu, jer je bilo nemoguće čuvati ih u zatvorenom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi