"KO JE ON DA VREĐA NAŠE MRTVO DETE?!" Sveštenik izgovorio užasne reči na sahrani na račun pokojnog mladića (18)! Roditelji nisu mogli da dođu sebi

Dodatno ih je uznemirilo i to što je na pogrebu protivno njihovim željama prisustvovao trener u njegovom fudbalskom timu koji je često psihički zlostavljao dečaka

Groblje Arlington
Groblje, Foto: Profimedia

Roditelji dečaka tinejdžera koji je počinio samoubistvo, doživeli su težak šok kada je sveštenik na pogrebu njihovog deteta kritikovao mladića zbog toga što je sebi oduzeo život, javlja CNN.

Katolički sveštenik LaKuesta na pogrebu je pred svima izjavio kako sumnja da će Mejson Halibarger (18) dospeti u raj.

Svešteniku je nakon toga nadbiskupija u Detroitu zabranila daljnje obavljanje pogrebnih dužnosti u crkvi, no porodica mladića traži da mu se da otkaz.

 

Katoličko učenje tradicionalno smatra samoubistvo neoprostivim grehom. No, Crkva je nedavno odredila neke ustupke, te dozvolila oprost ako je samoubojstvo počinjeno zbog teških i stresnih situacija.

Sumnja da će stići u raj

Mejson Halibarger iz Temperansa u Mičigenu, oduzeo je sebi život 4. decembra. Njegovi roditelji Džef i Linda verovali su u dobre namere njihovog sveštenika.

"Želeli smo da se na sahrani slavi kako je živeo, a ne da govori o tome kako je umro“, rekla je Linda Halibarger.

 

“No, on je na sahrani omalovažavao našeg sina, samo što ga nije nazvao grešnikom. Rekao je kako je upitno je li se on dovoljno pokajao da ga se primi u raj“, dodala je.

Dodatno ih je uznemirilo što je na pogrebu protivno njihovim željama prisustvovao trener u njegovom američkom fudbalskom timu koji je često psihički zlostavljao Mejsona.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi