Nemačka, plaža, veče
Tanjug/AP
Nemačka, plaža, veče

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci za globalnu bezbednost spremni su da danas razgovaraju o takozvanim „događajima sa crnim labudom“ u poverljivim razgovorima.

Događaj crnog labuda je nepredviđeni događaj koji može imati katastrofalne posledice po planetu.

PROČITAJ JOŠ:

Stručnjaci iz Nemačke i SAD će sutra raspravljati o ovom riziku u prisustvu ruskih, jermenskih i drugih delegata na Svetskom kongresu za informacione tehnologije.

Na tribini će biti ekspert za nacionalnu bezbednost i autor Ričard Klark, koji je upravljao hitnim postupcima Bele kuće tokom terorističkih napada 11. septembra.

Zalazak sunca, Afrika

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Uoči razgovora, organizatori su rekli: „Došlo je vreme da se zapitamo: radimo li vrste tvrdoglavih procena ranjivosti koje su neophodne za naše sve složenije i krhke infrastrukturne sisteme?

Kako gradimo tehnološke i ljudske sisteme otporne na greške koji nam mogu izdržati ili nam pomoći da se bolje oporavimo od katastrofalnih kvarova izazvanih događajima„ crnog labuda“ i „savršene oluje “?

Kako pametno upravljati rizikom u svetu iznenadnih, nepredvidivih i nepredvidivih pretnji?“.

Panel će raspravljati o tome kako će se svetski internet i sistemi veštačke inteligencije nositi u slučaju crnog labuda.

Posle najnovijih vesti sa Kosova, srpski ministar odbrane odlučio da reaguje!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 07.10.2019. 23:08 Ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je za Alo.rs da je Aljbin Kurti posvetio život stvaranju tzv. velike Albanije. Foto: Tanjug/Jovo Mamula "Kada god pomislim da Šiptare ne može da predvodi veći ološ oni me demantuju.

„Uzimamo zdravo za gotovo da će ovi tehnološki sistemi nastaviti da funkcionišu bez prekida.

Ali nikada nisu bili toliko izloženi i ranjivi kao danas, što predstavlja egzistencijalnu pretnju za svaki nivo društva, od nacionalne, pokrajinske i lokalne samouprave, poslovnih preduzeća, institucija civilnog društva do pojedinaca".

I upravo dok se pripremamo da udvostručimo „pametne gradove“ i „pametne nacije“, koji će ukazati na još veće pouzdanje i stres ovim mrežama, odlučili smo da se oprostimo sa „analognim“ rezervnim kopijama i neuspešnim sefovima u korist tehnoloških one postaju još više oslonjene na automatizovane sisteme", navodi se.

BONUS VIDEO: