Zgrada
Alo!/Ana Paunković
Zgrada

Alo!/Ana Paunković

Zgrada, Foto: Alo!/Ana Paunković

Porodica iz Škotske traži dadilju i nudi za taj posao 50.000 funti godišnje (oko 6 miliona dinara) bruto, smeštaj i hranu. Čitava priča, kao i što sami pretpostavljate, zvuči previše idealno. Ipak, postoji jedna stvar koja odbija one koji su u potrazi za poslom.

Pročitajte još:

 

Naime, roditelji traže dadilju nakon što je pet žena u poslednjih 12 meseci dalo otkaz zbog, kako tvrde, "natprirodnih dešavanja" u njihovoj staroj kući, koja su ukljčivala razbijanje stakala, čudne zvukove i pomeranje nameštaja.

Porodica je pomoć zatražila na društvenim mrežama u nadi da će se ipak naći netko dovoljno hrabar i pristati na "izazov" u njihovoj "ukletoj" kući u Škotskoj i nekog ko će ostati duže od prethodnih zaposlenih.

Navode da u kući žive već deset godina te da su jako zauzeti poslom i često su na putu, a navodne čudne događaje nikada osobno nisu iskusili, već su im o tome samo pričali njihovi bivši zaposleni, ali ističu da im je pri kupovini kuće rečeno kako se priča da je kuća ukleta. Konkretnih dokaza za to, naravno, nema, ali i glasine su dovoljne da se dođe na zao glas, a u takvim situacijama ni angažman potencijalnih zaposlenih nije prejeftin.

Oglas za posao objavljen je na stranici Childcare.co.uk, a u njemu piše kako su deca, za koju se dadilja mora brinuti u prostranoj porodičnoj kući u regiji Scottish Borders, stara 5 i 7 godina.

Valja biti i svestan da se u kući provodi puno vremena - dadilja spava tamo od ponedjeljka do petka - doduše, u sopstvenoj sobi s kupatilom i kuhinjom, a godišnje može da iskoristi i 28 dana godišnjeg odmora.

Pročitajte i ovo:

  

Zadaci uključuju pripravljanje doručka deci, spremanje za školu, odvoženje i dovoženje dece iz škole i pomaganje u pisanju domaćeg zadatka, kao i spremanje mališana za spavanje.

Roditelji tvrde kako im se dosad javilo nekoliko dadilja raspitujući se o detaljima, no nitko se još službeno nije javio na oglas za posao koji je objavljen još 29. marta.

Administratori stranice na kojoj je oglas objavljen u prvi mah su bili izuzetno iznenađeni njegovim sadržajem, ali su nakon višestrukih provera potvrdili njegovu autentičnost. Navode da niko od prethodnih zaposlenih nije pretrpio nikakvu povredu, piše Daily Mirror.