smrt, sanduk, sahrana
Shutterstock, ilustracija
smrt, sandruk, sahrana

Shutterstock, ilustracija

Sahrana, Foto: Shutterstock, ilustracija

Smrt je kraj svega, barem fizičkog - ali čini se kako to baš i nije tako. Čini se da smrt ne donosi kraj kretanju tela, i nije reč o zombijima, već o običnim ljudima, tvrde australijski naučnici koji su u svojoj studiji došli do neverovatnog otkrića.

PROČITAJ JOŠ:

Studija je sprovedena na "farmi tela" u Australiji, a cilj joj je bio utvrditi kako se tela tačno raspadaju. Ono što su uočili je da trupla nisu sasvim ukočena i da se mogu pomerai čak i godinu dana nakon službenog proglašenja smrti, piše IFL Science.

Naučnici su ostali šokirani

Ekipa je proučavala time-lapse raspadajućih tijela, gledajući fotografije trupla uslikane svakih 30 minuta tokom razdoblja od 17 meseci. Očekivali su da će videti neke pomake na slikama u prvim danima nakon smrti, ali videlu su pokrete punih godinu i po, a veruju kako su ti pokreti rezultat "isušivanja ligamenata".

Izbio opšti haos na Autokomandi! Vozači izlazili iz automobila, sevale pesnice!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 03.10.2019. 14:40 Treći dan štrajka taksista! Kolaps, tuča, grad, Foto: Printskrin U Beogradu vlada skoro potpuni saobraćajni kolaps, što zbog protesta taksista na prestoničkim ulicama, što zbog kiše koja tokom većeg dela dana pada. Na Autokomandi je oko 14.00 časova malo nedostajalo da dođe do fizičkog obračuna taksista i vozača.

- Otkrili smo da se ruke značajnije pomeraju, tako da su one na početku bile spuštene niz telo, a na kraju su završile uz njega, prema gore - rekla je autorka studije, Alyson Wilson.

BONUS VIDEO: