Olga
screenshoot/Twitter
Olga, Foto: screenshoot/Twitter

Mlada, plava i lepa Ruskinja delimično je i odgovorna za pomenutu aferu. Njene obajve na Istagramu pomogle su da se otkrije kuda lete avioni "Rosnjefta", ali Sečin nije besan zbog toga. Teško da bi se istraga o trošenju "Rosnjeftovih" para na godišnje odmore završila kaznom ili presudom, jer Sečin uživa veliku podršku Kremlja. Međutim, slomljeno srce je sasvim druga priča. A upravo to je Olga uradila prvom čoveku naftnog giganta Rusije.

Naime, Olga je bila druga supruga vremešnog Sečina, a ostavila ga je zbog, kako se nagađa, jednog poznatog Italijana - Frančeska Provencana, vozača trkačkih automobila.

Iako ne postoje konkretni dokazi da je Italijan razlog prekida šestogodišnjeg braka tokom kojeg su Sečin i Olga dobili ćerku Barabaru, o tome se dugo šuška. Sama Olga je te priče podgrejala objavljivanjem zajedničkih fotografija sa trkačkih staza i godišnjih odmora i to neposredno nakon što je u maju 2017. objavljena vest o razvodu.

"Tajne princeze Olge"

Brak Igora Sečine i mlade Olge bio je tajna za rusku javnost sve dok "Novaja gazeta" nije objavila članak "Tajne princeze Olge" u avgustu 2016. godine u kojem se navodi da druga gospođa Sečin dane provodi odmarajući na 85 metara dugoj i više od 100 miliona evra vrednoj jahti "Sveta princeza Olga". U tekstu je navedno samo da je druga supruga prvog čoveka "Rosnjefta" izvesna Olga Rožkova, kao i da je novopečena gospođa uzela prezime svog muža.

Mediji su potom pisali da se par upoznao 2011. godine dok je tada 27-godišnja Olga radila kao sekretarica u kancelariji vlade Ruske Federacije, a Igor Sečin bio na funkciji zamenika premijera Vladimira Putina. Tada je Rožkova, prema navodima ruskih nezavisnih portala, živela u stanu od 50 kvadrata koji je bio u vlasništu njenog dede.

PROČITAJ JOŠ:

Ljubav sa 34 godine starijim Sečinom promenila je njen život iz korena, pa se iz dedinog stana preselila u mnogo luksuzniji prostor, a navodno je jedno vreme bila angažovana i u kompaniji na čijem je čelu njen bivši muž. Ipak, mnogo više vremena provodila je na odmorima na jahti ili na egzotičnim destinacijama, što je i skrenulo pažnju novinara na pomenuti brod.

Sečin je zbog teksta o jahti "Sveta princeza Olga" tužio "Novaja gazeta" tražeći da se unište svi štampani primerci novina i izbrišu svi tekstovi sa interneta. Njegovi advokati tada su naveli da Sečin nije "uticajni političar niti javna ličnost" i da zbog toga "treba da ga ostave na miru". I gospođa Sečin tužila je list, a ubrzo se pritisku na medije pridružio i "Rosnjeft".

U vreme ljubavi sa moćnim Sečinom Olga se baškarila i na još jednoj jahti čiji je navodni vlasnik njen bivši muž - "Vojvotkinja Olga". I ovaj brod, kao i 100 miliona vredna jahta, doživeli su istu sudbinu nakon razvoda - besni i povređeni Sečin im je promenio ime da ga ne bi podsećali na bivšu dragu. "Sveta princeza Olga" postala je "Amore Vero" (Prava ljubav), dok se "Vojvotkinja Olga" sada zove "Standard".

Uništio vilu zbog ljubavi

Nisu samo jahte platile ceh ljubavnom razočaranju. Kako su mediji preneli u martu 2018. godine, Sečin je srušio vilu vrednu čak 50 miliona dolara, jednu od najskupljih nekretnina u Moskvi.

Možda bi prodaja vile koja je navodno sagrađena za Olgu bio logičniji potez s obzirom na cenu nekretnine, ali Sečin je izgleda bio toliko povređen da nije mario za logiku. Ustalom, njegova godišnja primanja procenjuju se na više od 17 miliona evra, pa verovatno kupovina druge kuće neće biti problem.

Da Sečin nije štedeo na Olgi, govori i to da je srušena kuća bila je na zemljištu koje je četiri hektara duže od terena na “Lužnjiki areni” gde se igralo finale Svetskog fudbalskog prvenstva.

Snimci demolirane vile pojavile su se prvo u 63-minutnom dokumentarcu koji je objavljen na internetu, gde se između ostalog iznosi i tvrdnja da je Olga ostavila Sečina zbog zgodnog Italijana. Fotografije vile su potom osvanule i u nezavisnim novinama "Sobesednik".

Sečinov portparol negirao je sve ove navode, od tvrdnje da je kuća srušena zbog ljubavnog razočaranja, do tvrdnji da je razvodu kumovao italijanski vozač.

Olga se povukla iz javnosti.