Kondom kondomi zaštita seks
Shutterstock
Kondom kondomi zaštita seks

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Kineska policija je razbila kriminalnu bandu koja je prodavala korišćene i lažne kondome! U tri provincije (Henan, Hebej i Džeđang) u istočnom delu zemlje uhapšeno je 17 osoba.

Policija je zaplenila čak 500.000 lažnih i korišćenih kondoma jednog poznatog svetskog proizvođača. 

Gljivice i rupe

Veruje se da je banda na prodaji ovih kondoma zaradila čak sedam miliona dolara. Njihovi glavni kupci bili su hoteli i restorani.

- Pronašlli smo i radionice u ruralnim delovima Henana i Hebeja gde su ovi kondomi pakovani u falsifikovane kutije koje izgledaju kao prave. Bavili su se reciklažom i zbog toga njihovi kondomi predstavljaju rizik za javno zdravlje - rekao je Dženg Sjidan, lokalni šef policije u gradu Cangnan, za Saut Čajna morning poust.

Pročitajte još:

Kako dodaje, higijena u njihovim radionicama je vrlo loša.

- Zaplenili smo i kondome koje su oni sami pravili. Oni su mešali kondome sa silikonskim uljem u kofama - kaže Dženg.
Zanimljivo je da je čitava prevara otkrivena tek nakon dojave lokalnog biznismena koji se takođe bavi prodajom kondoma. On se, naime, žalio da uhapšeni imaju nerealno niske cene. Utvrđeno je da reciklirani kondomi sadrže gljivice, da su neki zakrpljeni, dok drugi imaju rupe. Uprkos tome, banda ih je prodavala na veliko za 14 centi po kutiji iako im je prava cena u prodavnicama 22 dolara.

Globalni problem

Lažni i reciklirani kondomi su globalni problem. Američki carinici su prošlog marta u Portoriku zaplenili 40.000 lažnih kondoma iz Kine. Oni su nedavno otkriveni i u Gani.

Komentari (2)

XXL

22.11.2018 18:30

Bože polovni kondomi. Only in China state's.

joki

22.11.2018 19:16

pokojni Đosa je bio u pravu.