Glumac
screenshoot/Youtube
Glumac

screenshoot/Youtube

Glumac, Foto: screenshoot/Youtube

Međutim, sada se žali da već dve godine ne može da se vrati u SAD gde je živeo, niti u Veliku Britaniju gde je rođen.

PROČITAJ JOŠ:

Trenutno živi u Centralnoj Americi, a na internetu je pokrenuo i kampanju "Vratite Majkla kući".

Siriju je napustio 2017. godine, a od tad pokušava da se vrati kući. Kaže da se plaši povratka u Veliku Britaniju zaot što bi moglo da mu se sudi za učešće na stranim ratištima.

- Kad sam prvi put odlazio iz Amerike, znao sam da postoji rizik da neću moći da se vratim, ali nešto me jako teralo da idem. U SAD sam došao sa 19 godina. Nisam imao radnog iskustva ni porodicu, ali to mi je postao dom. Jako volim Ameriku, želim da budem tu - rekao je Majkl, koji je pokušao da uđe u SAD preko Meksika gde su ga zadržali.

Šest nedelja su ga držali jer je prekoračio dozvoljeno vreme sa američkom vizom, a potom su ga prebacili u Veliku Britaniju na ispitivanje.

Jedan službenik američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti rekao mu je da će dozvoliti ulazak u SAD ako im pomogne da uhvate "loše momke".

PREPORUČUJEMO:

Potom se vratio u nazad u Siriju kako bi prikupio razne informacije za američke obaveštajce. Čak je pomogao u ispitivanju ISIL-ovih zatvorenika i odao njihova imena. U novembru 2017. napustio je Siriju i od tad se bori za ulazak u SAD uprkos tome što im je prikupio razne podatke.

Enrajt se pojavio u nekoliko popularnih serija kao što su CSI, Red i zakon itd, a navodno, jedan filmski studio mu je ponudio d aradi na filmu o kurdskim borcima.

Glumac kaže da je odlučio da se pridruži borbi protiv džihadista kada je čitao o silovanjima i ubistvima Jazida.