Oko
screenshoot/Youtube
Oko

screenshoot/Youtube

Oko, Foto: screenshoot/Youtube

Devojka po imenu He (28) je čupala korov kad su joj insekti uleteli u oči i tamo ostali da žive. Oftalmolog Hong Či Ting bio je šokiran kada je izvukao 4 milimetra dugačke insekte iz njenih očiju.

PROČITAJ JOŠ:

Devojka je otpuštena iz bolnice i očekuje se da će se potpuno oporaviti. Pčele privučene ljudskim znojem ponekad sleću na ljude kako bi pile znoj. Ali, kako je pokazala jedna studija, ovi insekti piju i ljudske suze jer one sadrže visok procenat belančevina.

Devojci su dok je čupala korov sa grobova svojih rođaka insekti uleteli u levo oko. S obzirom na to da se to dogodilo kada je zaduvao vetar, ona je mislila da joj je u oko uletela zemlja. Međutim, nekoliko sati kasnije, oči su joj još uvek bile otečene i bolne, zbog čega je otišla da zatraži lekarsku pomoć.

- Nije mogla potpuno da zatvoriti oči. Pregledao sam ih mikroskopom i ugledao u njima nešto crno što je izgledalo kao noga insekta. Uhvatio sam nogu i vrlo polako izvadio jednog insekta, a onda sam video još jednu nogu pa drugu pa treću. Sve pčelice su bile žive - rekao je Hong.