Radar AN/TPS 70
Wikimedia Commons
Radar AN/TPS 70

Wikimedia Commons

Radar AN/TPS 70, Foto: Wikimedia Commons

Stepski orao po imenu Min, koji je bio opremljen uređajem koji je trebalo da tekstualnim porukama šalje koordinate istraživačima, odleteo je u Kazahstan, 5.600 kilometara daleko odakle je uređaj koji mu je bio prikacen slao stotine tekstualnih poruka, a koje su kasnije plaćene po roming tarifi.

PROČITAJ JOŠ:

Min je, kako prenosi RTS, najpre odleteo u područje koje nije imalo pokrivenost signalom, što je značilo da su sve poruke, koje je u tom periodu trebalo da pošalje, sačuvane tako da se pošalju kasnije kada dobije signal.

Orao je, međutim, prevalio gotovo 5.600 kilometara i kada je ušao na teritoriju sa mobilnom pokrivenošću, sve zaostale poruke su poslate.

Kako je ispricala jedna od naucnica Elena Šnajder, ođedmo su stigle stotine preskupih poruka, a račun je na kraju bio više desetina hiljada rubalja.

Ministar Dačić posetio štand Alo na Sajmu medija! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 26.10.2019. 15:46 - 26.10.2019. 16:31 Ivica Dačić posetio je naš štand na aktuelnom Sajmu medija i otkrio nam ono što nije nikome do sada! Ivica Dačić , Foto: Alo.rs/Masanori Jošida Rekao nam je koje knjige bi preporučio političarima.

Inače, naučnici iz ruskog Centra za rehabilitaciju divljih životinja u Novosibirsku stalno nadgledaju 13 ptica.

BONUS VIDEO: