"ZA MOJU LJUBAV - MESEC!" Okrutni princ pravi CEO GRAD, vizija mu je ZASTRAŠUJUĆA! (VIDEO)

Kada je pre nekoliko godina svojim helikopterom princ Muhamed bin Salman sleteo na loakciju pored mora na severozapadu Saudijske Arabije, odlučio je da će na tom mestu sagraditi grad budućnosti kakav svet još nije video.

aerodrom, saudijska arabija
Saudijska arabija, Foto: Printscreen Twitter

Grad koji će preteći Silicijumsku dolinu po tehnološkim dostignućima, Holivud po zabavi i francusku rivijeru kao najpoželjnije mesto za odmor. Grad Neom smislio je okrutni saudijski princ bin Salman.

Veštački mesec osvetljavaće će nebo svake večeri, a ostrvo u stilu Parka iz doba Jure će omogućiti gostim ada se druže s dinosaurusia robotima, piše Wall Street Journal.

Međutim, među 2.300 stranica planske dokumenatcije su i planovi za prisilno preseljenje lokalnih plemena, stvaranje klinika za genetički inženjering ljudi i nadzor od strane vlasti 24/7 - što znači da ovaj futuristički grad možda više ličiti na distopijski sajens fikšn.

Emanuel Makron i Mohamed bin Salman
Emanuel Makron i Mohamed bin Salman, Foto: screenshoot/Youtube

Od 2017. godine saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman, poznatiji kao MBS, sarađuje s timovima konsultanata na razvoju svoje vizije grada vrednog 500 milijardi dolara u severozapadnom delu Saudijske Arabije.

Planirano je da se reši i pustinje jer princ želi da koristi "sijanje oblaka" za proizvodnju kiše preko Neoma, za hlađenje grada i proizvodnju svežih proizvoda koji će biti široko dostupni.

Budući građani će imati priliku da biraju između više restorana sa Mišelinovim zvezdicama kojih će biti više po stanovniku nego bilo gde na svetu. Što se tiče onoga što će se još naći u Neomu, postoje planovi za škole svetske klase s nastavnicima hologramima, kao i najbolje plaćeni poslovi na planeti, rekle su dve osobe upoznate s projektom.

SRPSKI MLADENCI U ŠOKU! Na svadbi krenulo UŽIČKO KOLO, a onda su uleteli KATOLIČKI SVEŠTENICI u mantijama, nastalo je opšti haos! (VIDEO)

Iako predviđa sjajne stvari, ovaj futuristički grad ipak zvuči kao zvuči kao totalitarne nadzorne države.

"Ovo bi trebalo da bude automatizovani grad u kojem možemo gledati sve. Kompjuter može da registruje ​​zločine bez da neko mora da ih prijavi, ​​ili gde se mogu pratiti svi građani", navodi se u dokumentima.

To znači da, dok se odmarate na svetlećoj plaži i razmišljate o idućem sjajnom obroku, bespilotna letelica opremljena tehnologijom prepoznavanja lica vašu lokaciju će verovatno prenositi Neomovim “1984.” zvaničnim policijskim službenicima. Dok ste na toj plaži, verojatno nećete videti starosedeoce jer su odavno "preseljeni", ali ćete možda videti više stanovnika nego što je to zamišljeno.

To će biti zahvaljujući svim medicinskim klinikama koje genetski modificiraju Neomove građane da postanu jači, a da ne spominjemo pametnije - što znači da princ možda ne planira samo grad budućnosti, već i ljude koji će možda živeti u njemu.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Kostadin
  05/08/2019 - 06:25
  Ovi Arapi kasne za nama 55 godina. Međutim, naš su i bez planske dokumenatcije i planova prisilno preselili lokalna plemena u Beograd, uništili su mnoge klinike ,a od rata uveli nadzor od strane partije na vlasti 24/7 - što znači da su Beograd sada više ličiti na gerontološki centar i kolektor kriminalaca i sirotinje iz svih krajeva.Uništili su reke i jezera, posekli šume da izgrade vikendice. Iskorenili su stočarstvo a zapatili kerove. I to sve jeftino bez para.A šta bi sve uradili sa šeikom p
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi