DETALJ KOJI SVE OBJAŠNJAVA! Odraz na kacigi ih je ODAO! Zbog ove fotografije niko ne veruje da su SLETELI NA MESEC! (VIDEO)

NASA ovih dana proslavlja 50 godina od ekspedicije na Mesec, jednog od najvećih dostignuća čovečanstva ikad. No, i posle toliko godina postoje ljudi koji ne veruju da se bilo šta od toga zaista dogodilo.

Astronaut
Astronaut, Foto: screenshoot/Youtube

Sudeći po nekim ljubiteljima teorija zavere, ovo sletanje je bilo lažirano. Naime, oni smatraju da je lakše i jeftinije bilo fabrikovati dokaze o navodnom sletanju na Mesec nego zaista organizovati čitavu ekspediciju.

Bilo je ukupno šest iskrcavanja na Mesec u periodu od 1969. do 1972. godine. Tokom ovog perioda, baš kao i danas, postojali su teoretičari zavere koji su osporavali dostignuća NASE, pogotovo kada je reč o prvom putovanju 1969. godine.

Lažirano sletanje na Mesec, je sudeći po kritičarima, samo posledica Hladnog rata i neprestane trke između dve tadašnje supersile. Teoretičari zavere nude čitav niz dokaza, od čudnih fotografija do džempera koji je Deni Lojd nosio u filmu "Isijavanje".

Takođe, teoretičari zavere na platformi Jutjub tvrde da jedna fotografija iz 1972. godine svedoči da je čitav poduhvat bio prevara. Korisnik koji je postavio video još 2017. godine, pod nazivom "Streepcap1", tvrdi da postoji refleksija na opremi jednog od astronauta koja otkriva sve.

LETNJA PRAKSA U GRČKOJ VAS MOŽE UNIŠTITI OVE SEZONE! Srpski turisti uvek čine jednu te istu grešku koja ih SKUPO KOŠTA!

Naime, on tvrdi da se na viziru vidi osoba koja uopšte ne nosi svemirsko odelo.

Inače, video je pogledan oko 2.6 miliona puta.

U uvodu, pomenuti korisnik kaže sledeće: "Možete videti nešto što liči na muškarca iz sedamdesetih godina, duga kosa, nosi prsluk".

Ipak, nije jasno zašto bi neko uopšte mislio da je misija iz 1972. godine lažirana, prenosi "Indi100". Naime, misija je tokom 17 dana prikupila više od 110 kilograma uzoraka kamena na Mesecu, što je bio rekord za NASU.

Ova misija je takođe postavila rekord u pogledu najdužeg boravka na Mesecu, najdužeg hodanja i provedenog vremena u lunarnoj orbiti.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi