zubi, čovek, zubar, bez zuba
Shutterstock
zubi, čovek, zubar, bez zuba

Shutterstock

zubi, čovek, zubar, bez zuba, Foto: Shutterstock

Matev Simpson kaže da zbog pandemije Kovid-19 nije mogao da se prijavi na NHS operaciju u Americi - prisiljavajući ga na sopstvenu akciju. Ovo je uprkos tome što mu je zub pukao i ispala mu je još i plomba - pa se našao u situaciji da ga isčupa iz čeljusti u svom očaju.

Priznaje da bi mogao da pređe u privatnu ambulantu - ali rekao je da odbija da plati više "iz principa". Matev je rekao: " Kada je krenula pandemija i kada smo prvi put zaključani, naš zubar nije želeo nikog da primi, a kamo li da izvadi zub".

"Kada su se mere popustile, pokušao sam ponovo da odem, ali oni su i dalje govorili isto, da ne žele nove pavijente".

"Pokušao sam ponovo ove nedelje, jer je ukinuto više ograničenja, a sa otvaranjem više prodavnica i izlaskom ljudi, mislio sam da bih mogao da imam priliku, ali stalno mi se pričaju iste stvari".

"Mogao bih priuštiti da odem kod privatnog stomatologa, ali iz principa ne želim, zašto bih išao i plaćao 60 funti za zubara plus još tretmana povrh toga. Na kraju cena zuba koštaće stotine funti, a ne bih trebalo da platim - oni bi trebalo da primaju pacijente Nacionalne zdravstvene službe" očajno priča čovek.

Kakva je razlika između uzimanja pacijenta iz Nacionalne zdravstvene službe i privatnog? - Ljutito je čovek pitao novinare.

"Ako vas mogu uklopiti u roku od nedelju dana ako želite da platite - zašto ne mogu da vas prime ako ste na socijalnom programu i ne morate da plaćate?"

Gospodin Simpson strahuje da će čekanje na pregled do septembra dodatno otežati njegovo lečenje, zabrinut da će mnogim drugima biti rečeno isto i da će preopteretiti sistem kada stomatolozi budu mogli da prihvate nove pacijente.

"Ne razumem, primetio sam da svi stomatolozi i lekari koriste ovaj Kovid kao izgovor. Ne možete ući kod lekara. Ne možete ući kod zubara - Kovid koriste kao izgovor, a za neke ljude može da bude prilično kobno".

Komentari (1)

Goca

07.05.2021 18:20

Kod nas je isto, umesto da rade na klinici svi rade po privatnim klinikama za debele novce i tako zaradjuju, ko ima platice ko nema umrece, tako neurologiji, pulmologija ili da mas da te neko povede za ruci u preko veze ti njemu nagradu.. i opet kosta pa izaberi bolje onda privatno cist racun