Trudnica, trudnoća
Alo!/ Rajko Ristić
Trudnica, trudnoća

Alo!/ Rajko Ristić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

* Žena je bila u 15. nedelji trudnoće

* Pretrpela je težak moždani udar

* Držali su je na veštačkom održavanju 117 dana

Kada je helikopterom u bolnicu dovezena žena u nesvesnom stanju koja je u 15. nedelji trudnoće pretrpela težak moždani udar, njene šanse za preživljavanje bile su male, a samo nešto veće bile su šanse fetusa koji je nosila.

Međutim, 15. avgusta je, uprkos lošim prognozama, carskim rezom rođena beba teška 2,13 kilograma i duga 42 centimetra, čime je postavljen novi rekord u tom postupku, objavila je univerzitetska bolnica u Brnu u ponedeljak.

Iz bolnice je saopšteno da je 117 dana, koliko su nesrećnu ženu održavali u životu, verovatno rekord za najdužu veštački održavanu trudnoću majke čiji je mozak mrtav.

Centar im je bio na Dunavu u Srbiji, a onda su im stigli nezvani gosti! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 31.08.2019. 17:18 Gradili su najstarije gradove u Evropi. Lepenski Vir, Foto: Youtube/Printscreen * Lepenski Vir je bio jedan od najstarijih gradova u Evropi * Tu je bio centar najstarije evropske civilizacije praistorijskog čoveka lovca-skupljača * Na lokalitetu su pronađene molitvene figure ljudi-ribe Kada je pre dve godine arheolog Hristivoje Pavlović drevno nalazište kod Lepenskog Vira nazvao „prvim gradom u Evropi" možda je i preterao.

Majci, čiji identitet nije otkriven, lekari su moždanu smrt utvrdili kratko nakon što je dovezena u bolnicu, ali uprkos tome nisu želeli da odustanu od njenog deteta.

Stavili su 27-godišnju ženu na veštačko održavanje života kako bi sačuvali trudnoću, pa čak i redovno pokretali njene noge kako bi simulacijom hodanja uticali na detetov rast.

Kad je videla šta joj je stiglo na adresu, istog trenutka je gorko zažalila!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 01.09.2019. 23:39 Devojka (16) je snimala oralni seks sa dečkom. Foto: Shutterstock, ilustracija Sud u američkoj saveznoj državi Merilend presudio je da je tinejdžerka, koja je slala seksualno eksplicitan video svojim vršnjacima, prekršila Zakon o dečjoj pornografiji.

Nakon porođaja u 34. nedelji trudnoće, uz prisustvo supruga i ostalih članova porodice, medicinsko osoblje je isključilo aparate i dopustilo nesrećnoj ženi da napokon počiva u miru.

ODGLEDAĆETE GA VIŠE PUTA! Ovo je najprljaviji pornić ikada! (VIDEO)

- To je zaista bio izuzetan slučaj kad se cela porodica držala na okupu... Bez njihove podrške ova priča ne bi imala ovakav kraj - rekao je novinarima Pavel Ventruba, načelnik odeljenja za ginekologiju, prenosi Jutarnji list.

BONUS VIDEO: Neverovatno parkiranje u centru Beograda!