Filipinski krokodil
Shutterstock
Filipinski krokodil

Shutterstock

Filipinski krokodil, Foto: Shutterstock

Užas na jugu Filipina - krokodil je pojeo desetogodišnjeg dečaka pred njegovim bratom i sestrom. Navodno ga je ugrabio iz čamca na kojem je dečak bio sa bratom i sestrom, u blizini grada Balabac - područja poznatog po napadima ogromnih krokodila.

Smanjivanje staništa slanih voda dovelo je do više napada životinja na ljude, saopštile su vlasti na Filipinima.

Pročitajte još:

Otac jadnog dečaka nije mogao da nađe sina tokom pretresa u toku noći, ali je ribar kasnije u ponedeljak otkrio dečakove ostatke u močvari.

Naglo rastuća ekonomija, urbanizacija i brojnije stanovništvo Filipina značilo je da će krokodili, koji mogu narasti do oko pet metara i težiti do tone, biti isterani iz svojih staništa. Кao rezultat toga, poslednjih godina zabeležen je veći broj napada.

- Od 2015. godine nikada nismo imali godinu sa nultim napadima krokodila u Balabacu - rekao je Jovic Pabelo, portparol Vladinog saveta za očuvanje životne sredine ostrvske grupe u Palavu koja uključuje Balabac.

- To je borba oko vode - rekao je on za AFP.

Mladić se naoružao za POKOLJ, pa ušao u tržni centar, a onda šokirao CEO GRAD! (VIDEO)

Tužioci u američkoj saveznoj državi Misuri podigli su optužnicu za terorističku pretnju protiv 20-godišnjeg mladić, koji je naoružan puškom i pištoljem, ušao u lokalni market "Volmart" da bi "testirao" da li će ta prodavnica poštovati njegovo ustavno pravo da nosi oružje.

U februaru ove godine krokodil je napao dvanaestogodišnjaka koji je plivao u reci Balabac, ali dečak je uspeo da se otrgne od životinje kada su njegovi braća i sestre veslima udarali krokodila po glavi, sve dok nije pustio dečaka - rekao je Pabelo

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!