NOVA OPASNOST PRETI EVROPI Poremetiće se čitav lanac ishrane, ljudi širom sveta u panici! (FOTO)

Sedam centimetara dugačak crv sa sto očiju slučajno je uvezen iz Južne Amerike i sada ugrožava kvalitet zemljišta i lokalnu divljač u Španiji, uz moguće drastičnije posledice.

Biolozi, Foto: Twitter/SEO/BirdLife

Crv obama uočen je na pirinčanim poljima Nacionalnog parka Albufera u Valensiji. Ova predatorska vrsta hrani se glistama i kopnenim puževima. Nema prirodnih predatora jer ima tako gadan ukus da ptice ne žele da ga pojedu.

SVET JE UZDRMAN! Otkriće na dnu Baltičkog mora promeniće ISTORIJU?! Naučnici i arheolozi proslavljaju! (VIDEO)

Parazit preti da uništi populaciju autohtonih kišnih glista i na taj način poremeti plodnost lokalnog tla, što će izazvati domino efekat za čitav lanac ishrane.

ISPOVEST MLADE KOJA JE NA SVADBI DOŽIVELA NAJVEĆE PONIŽENJE "Pogledao me je sa gađenjem, a onda je nestao! Ronila sam suze prve bračne noći..."

Pored toga, smanjena stabilnost tla povećala bi rizik od poplava i klizišta, i dovela do smanjene proizvodnje useva. Obama je jedna od najmanje šest invazivnih vrsta crva latinoameričkog porekla koje su otkrivene u Španiji.

Neverovatna je koincidencija da ovaj opasni parazit - crv nosi ime, kao što je prezime bivšeg američkog predsednika - Obama, pa može biti i predmet za zbijanje šala.

UDALA SE I POBEGLA IZ MEDIJA! Raskošnim glasom je osvojila sve! Danas izgleda potpuno drugačije i bavi se poslom iz snova koji će svi poželeti!

ČUDO U RUSIJI! Majka rodila BEBU kakva se rađa jednom u 625 miliona slučajeva! Lekari nisu verovali šta vide!

OVO ĆE SIGURNO UTICATI I NA VAS Ceo život je radio kao MRAV! Uštedeo 3 miliona dolara! Živeo skromno, sada ceo svet bruji o njemu zbog NEVEROVATNE odluke koju je doneo!

 

BONUS VIDEO: Najbolji recept za domaću krempitu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi