Lopov, provala
Shutterstock
Lopov, provala

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U početku je to bila mala količina novca, a onda mobilni telefon, jakna. U novembru joj je iz stana u Nemačkoj nestalo 500 evra, koje je čuvala kako bi otputovala kod porodice u Peru. Nakon toga je ugradila kamere i šokirala se kad je videla ko je godinama potkradao.

Jana H. (31) živi u Nemačkoj 12 godina, a za Bild je ispričala kako su joj godinama iz stana nestajale stvari i novac, sve dok nije uhvatila lopova.

- Telefon mi je nestao 2016. U to vreme sam mislila kako sam možda potrošila više novca u klubu ili na taksi. Sumnjala sam na poznanike, a nedavno i na domara - rekla je devojka.

Preporučujemo:

Tokom godina ukupno joj je nestalo 3.000 evra. U stanu nikada nisu postojali tragovi provale ili obijanja, a Jana je rekla kako je pomišljala i na duhove. Tek kada je primetila da joj nedostaju rezervni ključevi, postala je uplašena. Umesto svojih, pronašla je tuđe ključeve.

- To je bilo previše za mene. Postavila sam kameru i tokom noći se zaključavala u spavaćoj sobi. Prozore više nisam otvarala - ispričala je Jana.

Kamere je ugradila nakon što joj je u novembru iz stana nestalo 500 evra, koje je odvojila sa strane kako bi za Božić otputovala kod porodice u Peru. Alarm se oglasio 12. decembra u 4 sata ujutru, dok je Jana bila u Peruu. Domar je obavestio policiju, koja je u stanu uhvatila Gustava D. (54).

Jana nije mogla da veruje svojim očima kada je pogledala snimak sa kamere - lopov je njen komšija.

- Verovatno je prvo ušao preko terase, dok nije zamenio ključeve - rekla je Jana.

Komšija se odselio krajem decembra, brave su zamenjene ali Jana i dalje ne može mirno da spava.

- Trenutno tražim drugi stan - priznala je devojka.