Zabezeknuli se kad su pronašli sanduk ispred kuće
Printscreen: Youtube
Zabezeknuli se kad su pronašli sanduk ispred kuće

Printscreen: Youtube

Zabezeknuli se kad su pronašli sanduk ispred kuće, Foto: Printscreen: Youtube

Majstori su ispod poda pronašli dečiji mrtvački sanduk sa staklenim poklopcem. Kroz njega se jasno videlo telo dvogodišnje devojčice. Šokirani, pripala im je muka, neki su i povraćali. Pitali su se ko je to dete. Posle godinu dana otkrili su istinu.

Sanduk koji su pronašli potiče iz 19. veka. Bio je hermetički zatvoren, i telo u jemu ostalo je potpuno sačuvano. Kroz staklo je moglo da se vidi lice devojčice koja drži buket cveća u rukama.

Erika Karner vlasnica kuće u kojoj je sanduk pronađen pozvala je policiju i organizaciju koja sahranjuje neidentifikovanu i napuštenu decu. Ispostavilo se da je zemljište na kom je sagrađena njena kuća groblje sve do 1930. godine.

Posle toga prostor je preuređen za stanovanje, a grobovi su prenešeni na drugo mesto. Očigledno je ovaj mali kovčeg ostao zaboravljen…

Uz pomoć dokumentacije lokalnog groblja devojčica je identifikovana. Njeno ime je Edit Hauard Kuk i umrla je 13.10.1876 godine u svojoj drugoj godini. Otkriveno je da Edit čak ima i rođaka koji je još živ, a to je unuk njenog brata Piter Cuk.

- Pronašao sam rođaku za koju nisam znao ni da je postojala. Ovo je mnogo tužno, ta mala devojčica nije imala ni 3 godine - rekao je Piter.

Razlog smrti devojčice nije tačno otkriven, ali se pretpostavlja da je umrla od infektivne bolesti. Sada kada je identifikovana, odlučeno je da je sahrane i naprave spomenik sa njenim imenom i slikom.