Kejleb Vjuvond
screenshoot
Kejleb Vjuvond

screenshoot

Kejleb Vjuvond, Foto: screenshoot

- Kejlebu je dopušteno da napusti zatvor u Ogdenu jer su čuvari mislili da je on zatvorenik Metju Belnap, koji je trebao da bude pušten na slobodu u utorak uveče, nakon što je odslužio 70 dana zatvora zbog krađe – rekao je Džošua Marigoni, zvaničnik kancelarije šerifa okruga Veber.

Kad su čuvari pozvali Metjua da dođe po svoje stvari pre izlaska na slobodu, Kejleb je uskočio umesto njega i izašao napolje, vidi se na nadzornim kamerama. Metju je u ponedeljak pomogao Kejlebu da obrije glavu kako bi izgledao kao on i dao mu je svoja lična dokumenta. Kejleb je izrecitovao Metjuov datum rođenja i matični broj čuvarima pre puštanja.

Nije poznato gde je otišao nakon bekstva. Vlasti misle da će Kejleb (40) pokušati da se vrati u okrug Orindž u Kaliforniji gde je živeo, a veruje se da je trenutno blizu Ogdena. On se dopisivao preko imejla sa jednom ženom koja je trebala da ga pokupi ispred zatvora u utorak uveče.

Kejleb se 2015. izjasnio krivim za učestvovanje u prevarantskoj shemi koja se svodila na krađu markica iz pošti tokom dve godine i njihovu prodaju upola cene, od čega su on i njegovi saradnici zaradili 1,2 miliona dolara. Osuđen je 2016. na četiri godine i tri meseca zatvora, te tri godine uslovno. U zatvoru je od decembra prošle godine, otkako je u novembru uhapšen u Kaliforniji zbog bekstva iz centra za rehabilitaciju zatvorenika.

U međuvremenu je Metju optužen zbog opstrukcije pravde nakon što je pomogao Kejlebu u bekstvu. Marigoni je dodao da će vlasti gledati da procene kako su stvari krenule u pogrešnom smeru i šta mogu uraditi da spreče takve incidente u budućnosti.