Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert, par
Shutterstock, ilustracija
Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert, par

Shutterstock, ilustracija

Seks, Foto: Shutterstock, ilustracija

Kerol El Havari (54) je Britanka koja je radila u prosveti. Iz prvog braka izašla je maja 2016. godine jer je, kako kaže, postao prijateljski savez bez seksa umesto braka. Kerol je, kako otkriva britanskim medijima, na letovanju sa sestrom u Egiptu 2014. godine upoznala Atefa (49), vlasnika hotela i turističke agencije, sa kojim je uplovila u romansu.

Atef je bio, kako kaže, očaran njenom belom puti i prirodno riđom kosom, a Kerol je delila oduševljenje u tolikoj meri da se šest meseci po letovanju iz Škotske vratila u Egipat, rizikujući da ostane bez posla. Danas su zajedno, a žive na relaciji Britanija - Egipat. Kerol ističe da je ono što je čini srećnom u odnosu sa Atefom činjenica da imaju seks svakog dana, i da odnose uglavnom inicira ona.

- Volela bih da imam odnose i više puta dnevno, ali prosto ne stižemo. Ne znam zašto društvo oduvek gaji tu predrasudu da su muškarci željni seksa, dok ženama nije stalo do toga. Moj muž me veoma privlači, pa je logično da, kad god pomislim na njega, pomislim i na seks - kaže Kerol, dodajući da su mnogo češće situacije kada Atif odbija seks jer je preumoran ili prosto nema vremena za to. Ipak, napominje da je i on zadovoljan takvom postavkom.

- Atef je musliman, ali misli da je sjajno kada žena ima tako žestok nagon. Islam ima mnogo zdraviji odnos prema intimi u braku od hrišćanstva. Islam ohrabruje što više seksa u braku - kaže Kerol, dodjući da čak i kada Atef ima nepredviđene situacije na poslu zbog kojih mora da prenoći u hotelu, ona odlazi kod njega i prespavaju u sobi za direktore, čak i ukoliko mora da radi rano ujutro.

Inače, Kerol dodaje i da je pre osam godina imala histerektomiju jer je bolovala od endometrioze, usled koje nikad nije mogla ni da ima decu. Ipak, to stanje nije uticalo na njenu želju. Dok je bila mlađa, kaže, brinula se da nešto nije u redu sa njom kada ima tako nezajažljiv libido.

- Danas mi je jasno da nema ničeg abnormalnog u mojoj želji, već da društvo uporno pokušava da negira pravo ženama da i one žele seks - kaže Kerol.

Kerol ističe da ni promene na njenom telu koje su došle s godinama nisu uticale na njenu ženu.

- Što ste stariji, logično, postoji više izgovora da brinete. Stomak mi više nije čvrst, kao ni butine, imam višak kilograma. Međutim, to je još jedna stvar koju obožavam kod Atefa - on čini da se uvek osećam prelepom. To mnogo poboljšava naš seksualni život, jer sam sigurna da ne osuđuje moje telo i da mu ništa na njemu ne smeta. Ne dozvolite da vam gluposti poput celulita uništavaju seks - kaže Kerol, a dodaje da strast u braku ona i Atef održavaju i vrelim porukama koje svakodnevno razmenjuju.

I Hejli Gerbut (52) ubraja se u red žena koje ne trpe da prođe ni dan bez seksa. Ona i njen suprug Moris (54) imaju vrlo zgusnute rasporede - roditelji su troje dece i baba i deda četvoro unučadi, ali ne dozvoljavaju da prođe ni dan bez seksa. Hejli kaže da joj menopauza nije ni najmanje umanjila želju, niti da je čuvanje unučića umara toliko da zaboravi na seks. Naprotiv, kaže, libido joj je jači nego mnogim 20-godišnjakinjama.

Kada imaju ceo slobodan dan, kaže Hejli, obično će voditi ljubav najmanje tri puta, a Hejli je obično ta koja inicira stvar.

- Obožavam seks uprkos mitu koji kaže da žene mojih godina ne bi trebalo da budu zainteresovane za seks. Ne razumem žene koje uveče kažu da su preumorne - ja ustajem svakog dana u 6, idem na trčanje, radim, čuvam unučiće i uvek imam dovoljno energije za vođenje ljubavi. I dalje ne mogu da odolim Morisu. Ako nam se dnevni raspored ne uklapa, ja otkažem neke obaveze kako bismo imali par sati za nas dvoje. I Moris se često pita odakle mi energije, ali nikada me ne odbija - otkriva Hejli. Ona i Moris, inače, zabavljali su se kada su bili u dvadesetim godinama, dobili su ćerku, onda su raskinuli, a pre šest godina su se pomirili i venčali.

- Monogamija ne treba da spreči parove da uživaju jedno u drugom. I ja, naravno, primetim zgodne tipove, ali verna sam Morisu. Pomaže i to što mi on redovno deli komplimente i što se kraj njega uvek osećam lepo - zaključuje Hejli.