Debora de Robertis
Printscreen
Debora de Robertis

Printscreen

Debora de Robertis, Foto: Printscreen

Debora de Robertis je umetnica, a njen fokus su performansi. I to ne obični. Njen glavni adut je vagina, koju u svojim skandaloznim umetničkim performansima koristi da bi doprinela jačanju moći ženskog tela.

Pročitajte još:

Skinula je gaćice čak i ispred čuvene Mona Lize, na zaprepašćenje prisutnih koji su posmatrali zagonetni osmeh sa slikarskog platna.

Premda je nasilno izvedena i procesuirana zbog ovoga, sud ju je oslobodio jer je to što je radila samo - umetnička sloboda.

Posebno je bila kritikovana kada je otkrila nago telo u jednom poznatom francuskom svetilištu. Zaprepašćene vernice prišle su joj i stidljivo pokušale da pokriju odećom one delove tela koje je još i Eva morala da sakrije pred Bogom.

 

Komentari (4)

nedjo

22.11.2018 01:15

ja obožavam umetnost

neravnopravnost polova

22.11.2018 09:17

A kad bi neki muskarac ovo isto radio proglasili bi ga manijakom, dok je ovo sto ona radi umetnost.

nedjo

22.11.2018 12:16

@neravnopravnost polova - jel bi iso da gledas umetnost burazeru? nebi mogli da te izbace sa umetnosti,a...

bolest

24.11.2018 10:48

E vidite da muskarac uradi to isto bio bi proglasen za najgoreg manijaka. A ovako je to umetnost i nekako se predstavlja maltene u pozitivnom svetlu, kao borba za zensku stvar. Stvarno nemam reci. Zene se danas u drustvu definitivno favorizuju i gleda im se kroz prste za stvari za koje se muskarcima figurativno receno skida glava.