BUKVALNO IH SVI ISMEVAJU Evropska država dozvolila rad prostitutkama, pa izdala saopštenje koje je nasmejalo celu planetu

Seksualnim radnicima je dozvoljeno da nastave sa svojom delatnošću.

Prostitutka, seks, prostitucija, makro
Prostitutka, seks, prostitucija, makro, Foto: Shutterstock, ilustracija

Seksualnim radnicima u Austriji je od srede dozvoljeno da nastave sa svojom delatnošću, a ministarstvo zdravstva je dalo i spisak preporuka za sprečavanje širenja novog korona virusa, bez obzira na intimnu prirodu tog posla.

- Ograničite fizički kontakt na minimum - savetovalo je ministarstvo i dodalo da bi prostitutke i klijenti tokom polnog odnosa trebalo da izbegavaju da budu okrenuti licem u lice.

Ministarstvo je takođe pozvalo seksualne radnice i njihove klijente da izbegavaju ljubljenje i grupni seks. I klijenti i seksualni radnici treba da koriste jednokratne maske, preporučilo je ministarstvo. Javne kuće bi takođe trebalo da obaveste klijente o zdravstvenim i higijenskim pravilima, a seksualni radnici ne treba da nude svoje usluge osobama koje imaju simptome covida-19.

Pre sastavljanja preporuka, ministarstvo je održalo okrugli sto sa seksualnim radnicima kako bi čulo i njihova mišljenja.

- Vrlo nam je drago da se ministarstvo odlučilo za preporuke umesto pretnje kaznama. Veliki broj osoba koje rade u tom poslu vrlo je zainteresovan za primjenu zaštitnih mera, sa ili bez pandemije. Ali žene koje svoje usluge nude na ulicama teško da će moći da primene nove preporuke - rekla je Eva van Raden koja vodi bečko savetovalište za seksualne radnike.

U Austriji ima oko 8000 registrovanih seksualnih radnika.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi