Adolf Hitler
Printscreen/Youtube
Adolf Hitler

Printscreen/Youtube

Adolf Hitler, Foto: Printscreen/Youtube

Velika Britanija je tokom rata imala tajni plan kako da neutrališe Adolfa Hitlera, a mnogi koji su pročitali dokumenta koja su izašla na videlo smatraju da je reč o šali, a ne o ozbiljnom načinu da se zloglasni lider "Trećeg Rajha" zaustavi. Navodno su saveznici planirali da krišom ubace ženske hormone u Hitlerovu hranu, ne bi li ga tako učinili manje agresivnim i - feminizaranijim.

Kad su skinuti pečati o tajnosti, saznalo se o neobičnoj ideji kako da se prekine pat pozicija u Drugom svetskom ratu o čemu piše u novoj knjizi dr Brajana J. Forda. Među fantastičnim zamislima bilo je i „bombardovanje” lepkom nacističkih trupa, kako bi bile sprečene da napadaju i sakrivanje bombi u konzervama voća koje se uvoze u Nemačku.
Ideje su prvi put obelodanjene u knjizi “Tajna oružja: tehnologija, nauka i trka ka pobedi u Drugom svetskom ratu”, i to zahvaljujući tome što su sa nekih dokumenta skinute oznake „poverljivo”.

Brajan J. Ford, član Mense i autor naučno-popularnih knjiga, tvrdi da je britanska Vlada bila više nego ozbiljna u nameri da Hitleru promeni pol. On kaže: “Postojao je saveznički plan da se prošvercuje estrogen u Hitlerovu hranu i promeni njegov pol - da bi bio feminiziraniji i manje agresivan.”

Saveznici su pre toga ozbiljno radili na proučavanju značaja hormona: „Istraživanje je pokazalo koliko su bitni polni hormoni - počeli su da proveravaju učinak seksualne terapije u Londonu. Plan je bio da se Hitleru daju polni hormoni kao protivteža njegovoj beskorisnoj agresiji”. Profesor Ford tvrdi da je plan bio savršeno izvodljiv, jer su britanski špijuni imali pristup mestu gde je pripremana hrana za firera. A zašto nije ubačen otrov?

- Hitler je imao "testere" koje je koristio da probaju njegovu hranu. Nije bilo načina da se u hranu stavi otrov, jer bi bilo žrtava, pa bi plan bio otkriven. Seksualni hormoni su druga stvar. Oni deluju samo ako su nedeljama ili mesecima u hrani, tako da na kraju niko ne bi shvatio šta se u stvari desilo - zaključuje biolog.