BEBA ROĐENA BEZ KOŽE! Doktori su govorili da NEĆE PREŽIVETI, ali ona nije odustala i nastavila je da se bori za život!

Beba rođena bez površinskog sloja kože sada je stara šest meseci, iako je, kada je prevremeno rođena, njen život bio pod znakom pitanja.

Beba
Beba, Foto: screenshoot/Facebook

Džesika Kibler i Džek Šatok iz Vorvikšira u Velikoj Britaniji, imali su samo 19 godina kada je njihova beba došla na svet u neizrecivim bolovima.

Kejden Džejk Šatok rođen je 10 nedelja pre termina, u Notingemskoj gradskoj bolnici, 24. novembra.

- I tako smo nas dvoje devetnaestogodišnjaka bez iskustva u odgajanju dece dobili naše prvo dete koje je bilo veoma slabo i veoma bolesno - rekla je Džesika.

- Džek i ja smo plakali, ali čak su i sestre izlazile iz sobe da bi se isplakale zbog misterioznog oboljenja koje je dovelo do toga da se beba rodi bez kože i zbog toga što nisu znale šta nama da kažu i kako da pomognu našoj bebi - pričala je Džesika.

Deset dana mladi roditelji nisu bili u mogućnosti da uzmu svog sina u naručje, a bilo je potrebno šest nedelja da Kejdenu počne da raste koža.

Sada nakon šest meseci, beba je kod kuće sa svojim roditeljima. Pre mesec dana, trebalo je da joj se presadi koža sa stomaka na desnu ruku. Očekuje se da će biti potrebne još najmanje četiri operacije tokom sledeće godine.

Kada se Kejden rodio, jedino je na licu imao kožu, a od svog rođenja borio se sa raznim bolestima, poput sepse, bronhiolitisa i kongenitalnog herpesa.

Džesika je dodala kako je beba bila tako mala i lepa, i da su ona i Džek samo gledali u nju bez reči ne znajući kako će se brinuti o njoj.

- Doktori su nam dva puta rekli da naš sin verovatno neće preživeti, ali mi smo odlučili da uradimo apsolutno sve što je u našoj moći da mu pomognemo da preživi - rekla je ona.

Džesika je imala komplikacije sa bubrezima tokom trudnoće, a tri meseca pre nego što je zaista trebalo da se porodi , krvarila je, što je i dovelo do prevremenog porođaja.

Kejdenov slučaj sada ispituju stručnjaci iz inostranstva.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi