Dijana
Facebook printscreen
Dijana

Facebook printscreen

Dijana, Foto: Facebook printscreen

* Dijana se zbog hroničnog umora obratila lekarima

* Otkrili da joj je ostalo još 72 sata života

* Preživela zahvaljujući transplantaciji organa

Kad se Dijana Higman zbog neprestanog umora obratila lekarima, šokirala se kad su joj rekli da joj preostaju još samo 72 sata života.

Ova je samohrana majka mislila da je umorna zbog posla i stresa, ali pokazalo se da ima autoimuni hepatitis i da joj je hitno potrebna nova jetra jer se njena počela smanjivati velikom brzinom.

Autoimuni hepatitis je bolest jetre prilikom kojeg naš imuni sistem napada ćelije jetre. Do njega dolazi kad imuni sistem ćelije jetre tretira kao strana tela i počne se boriti protiv njih kao da se radi o bolesti. To je hronično stanje koje može prouzrokovati cirozu te dovesti do propadanja jetre.

Danas joj je 56 godina, a o dijagnozi koju je dobila pre 11 godina, progovorila je povodom obeležavanja sedmice posvećenog doniranju organa.

“TRPIM SRAMOTU 20 GODINA” Njen muž zarađuje milione, može da kupi sve što poželi, ali iza zlatne fasade krije se bolna istina!

- Bilo je to pre 11 godina. Učila sam za medicinsku sestru, a nedugo pre toga umro mi je otac. Bila sam stalno umorna, ali to sam pripisivala stresu. Pre nego što sam se snašla, dali su mi 72 sata života i stavili me na dugu listu ljudi kojima je hitno potrebna transplantacija - prenosi njenu izjavu The Sun.

Ubrzo su joj pronašli novu jetru, no već nakon što je prebačena u bolnicu dodatni testovi na jetri pokazali su da je prevelika za nju.

Dijana

Facebook printscreen

Dijana, Foto: Facebook printscreen

- Bilo je to strašno za mene jer su mi rekli da će moja jetra izdržati još samo nekoliko dana - priča Dijana.

Novi organ su joj pronašli već idući dan, no sve je to psihički teško podnosila.

- Nisam bila optimistična jer sam shvatala da je neko morao umreti kako bih ja mogla živeti. To ti stvarno poremeti stvari u glavi - rekla je.

Nakon operacije Dijani je trebalo duže od godinu dana da se oporavi. U prvim danima nije mogla da hoda, ustane s kauča bez pomoći, pa čak ni da otvori bocu mleka.

Budući da se pre transplantacije aktivno bavila sportom, Dijana je strahovala da su ti dani zauvek iza nje, ali tad je otkrila da postoje Sportske igre transplantiranih na kojima redovno učetsvuje. Osvojila je sedam zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Otkriveno meso koje izaziva opaku bolest! Upravo objavljena užasavajuća saznanja!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 17:15 Ranija istraživanja povezivala su ovaj opasan šećer sa dobijanjem raka. Foto Alo/ Rajko Ristić * Naučnici identifikovali gen kod određenih životinja - uključujući krave i neke vrste ribe * Povezuje ih sa dobijanjem najtežih bolesti * Povećavaju rizik za stvaranje tumora i kardiovaskularnih bolesti Naučnici sa Univerziteta u Nevadi identifikovali su gen kod određenih životinja - uključujući krave i neke vrste ribe - koji ih povezuje sa dobijanjem najtežih bolesti.

Iako joj nova jetra dobro funkcioniše, Dijana i danas mora da pije lekove i svakih šest meseci odlaziti na preglede. Ističe da će zauvek biti zahvalna svom donoru.

- Dao mi je najmanje jedanaest godina života - zaključuje.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!