Ešli Long
screenshoot/Lovewhatmatters
Ešli Long

screenshoot/Lovewhatmatters

Ešli Long, Foto: screenshoot/Lovewhatmatters

U ispovesti za Love what matters.com njena majka opisala je šta se dogodilo te kobne noći.

Sve je počelo kada je Ešli tražila od majke da joj dopusti da prenoći kod drugarice koja je živela u blizini. Povod je bio proslava rođendana kojoj je trebalo da prisustvuje još pet devojčica, pa je njena mama bez mnogo razmišljanja pristala. Tog kobnog dana februara 2012. godine, Ešli je izašla iz kuće oko 14.00 sati, a mama joj je rekla da se javi oko 18.00. Javila se kako je i bilo planirano, i deljovalo je da je sve u redu. Sve dok oko 22 i 30 nije zazvonio telefon. Poziv je bio iz policijske stanice iz obližnjeg grada Medforda.

PROČITAJ JOŠ:

"Bila sam zbunjena. Medford je grad udaljen 15 minuta od mesta gde smo živeli. Šta je Ešli tamo radila? Trebalo je da bude na pet minuta hoda iza naše kuće. Imala sam toliko pitanja.

- Kada smo stigli u bolnicu u Medfordu, smešteni smo u malu prostoriju u Hitnoj pomoći. Delovalo je da čekamo čitav život pre nego što su lekar i medicinska sestra, zajedno sa savetnikom, ušli i kratko mi rekli da je situacija bila ozbiljna i da je moja ćerka umrla. Srušila sam se u šoku i telo mi je otupelo. Ništa nikada neće biti isto - napisala je za Love what matters.com Ešlina mama.

Doktor im je objasnio da je Ešli umrla od gušenja izazvanog udisanjem helijuma.

Ešli Long

screenshoot/Lovewhatmatters

Ešli Long, Foto: screenshoot/Lovewhatmatters

- Ovo me samo dodatno zbunilo, jer nikada nisam čula da je helijum opasan, a kamoli smrtonosan. Kada se policija pojavila u bolnici, obavešteni smo da je Ešli sa tinejdžerkama sa rođendana napustila naš grad Igl Point i otišla u Medford, u kuću rođaka devojčice kod koje sam mislila da će prenoćiti. Majka devojčice koja je slavila rođendan bila je previše bolesna da organizuje zabavu, pa je zamolila rođake da budu domaćini umesto nje. Prethodno nije obavestila roditelje o tome - navela je Ešlina mama.

Saznali su da je rođaka koja je pokupila devojčice, otišla je u lokalnu prodavnicu i kupila alkohol koji je dala tinejdžerkama tokom vožnje do Medforda. Ešlina mama kaže da je tada prvi put čula da njena ćerka pije. Kada su stigli u kuču u Medfordu, devojčice su nastavile da mešaju još pića. Tokom noći, Ešli i njen drugarice napustile su kuću i upute se ka komšijama, dovodeći sa sobom trojicu tridesetogodišnjaka.

Moskva besna zbog špijunske afere! "Ovo je ozbiljna provokacija"

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 21.11.2019. 14:49 - 21.11.2019. 15:38 Jasna poruka iz Rusije. Vladimir Putin, Foto: EPA * Najpre se oglasio Dmitrij Peskov iz Kremlja * Potom se oglasila Marija Zaharova, portparol MSP Ruske Federacije * Moskva i Beograd nastoje da smire situaciju Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je navodnu obaveštajnu aferu u Srbiji "ozbiljnom provokacijom" pred važnu posetu.

Ovi muškarci su takođe počeli da piju sa maloletnicima. U neko doba noći, jedan od muškaraca doneo je helijum. Jedna po jedna tijedžerka počele su da udišu helijum. Ešli je bila poslednja koja je probala.

- Prema rečima njenih prijatelja, Ešli je bila veoma neodlučna da to isproba. Neprekidno je povlačila glavu, ali muškarac je insistirao i uveravao ju je da joj to neće nauditi. 'Ajde, biće sve ok. Svi tvoji prijatelji su to uradili!'. Zatim je popustila i udahnula helijum. Vrištala je od smeha kada je čula svoj glas. Usred smeha srušila se na pod. Moja ćerka je umrla radeći stvar koju je radila najčešće - smejući se - napisala je Ešlina mama.

Danas, sedam godina kasnije, Ešlina mama različite aktivnosti i putim društvenih mreža pokušava da ukaže na opasnosti udisanja helijuma. Objavila je i knjigu u sećanje na svoju ćerku koju je naslovila "Moja ćerka je umrla od smeha".

BONUS VIDEO: