kanada
screenshoot/Youtube
kanada

screenshoot/Youtube

kanada, Foto: screenshoot/Youtube

Ali, dok je 14-godišnjak prevezen u bolnicu, lekari su mogli samo da ga proglase mrtvim. Kanadska policija je saopštila da je dečak umro od prekomerne doze droge 9. avgusta, a istražitelji ispituju osobe koje su bile sa Karsonom u poslednjim satima njegovog života.

Porodica Krimeni veruje da je neko dao drogu njihovom sinu.

PROČITAJ JOŠ:

"Svedoci su stajali okolo i snimali kako on uzima prekomernu dozu, a taj video je kasnije objavljen na društvenim medijima", rekli su članovi dečakove porodice.

Dečak je bio sam kad ga je deda pronašao, oko 9.30 uveče u sredu u skejt parku Volnat Grov.

"Ostavili su ga da umre", ogorčen je Darel Krimeni.

On je naveo da je video neke postove na društvenim medijima, uključujući video na kojem se vidi uznemireni Karson dok ostali tinejdžeri stoje oko njega i smeju se. Na jednoj fotografiji, nastaloj kasnije iste večeri, vidi se jedan mladić sa osmehom i natpisom: "Karson je skoro umro LOL".

Policija veruje da je dečak proveo poslednje sate vrzmajući se po skejt parku, terenu srednje škole i atletskoj stazi iza nje. Smatra se da je dečak obilazio više parkova još od podneva kobnog dana.

Aron Krimeni, otac tinejdžera, rekao je da se zabrinuo kad uveče nije mogao da dobije svog sina na telefon. Sačekao je nekoliko sati, nakon čega je u panici pozvao Karsonovog dedu. Darel je otišao da obiđe područje oko škole, koja je blizu njegove kuće.

"Moj otac me je potom pozvao i rekao da ga je našao i da bolničari pokušavaju da ga zbrinu. Rekao je da je u lošem, veoma lošem stanju", priseća se Aron kroz suze.

Dečaka su hitno prevezli u bolnicu, gde su lekari pokušali da ga reanimiraju ali bezuspešno. Sledeće večeri nekoliko stotina sugrađana okupilo se u skejt parku sa svećama. Karsonov otac je naveo da je njegov sin bio srećno dete i da je voleo hokej i video-igrice.

"Mučio se da nađe prijatelje svog doba, pa se družio sa decom koja su starija od njega nekoliko godina", ukazao je Aron.

"Mislio je da su mu oni prijatelji. Verovao im je", dodao je on.

BONUS VIDEO: