Groblje u Vranju već deceniju je Esmin dom
V. Pešić
Groblje u Vranju već deceniju je Esmin dom

V. Pešić

Ilustracija, Foto: V. Pešić

"Mrtav" 95-godišnjak navodno se probudio usred priprema za sopstvenu sahranu. Bud Ram Gujar u Ražastanu u Indiji drhtao je i počeo da diše kada su ga članovi porodice polili vodom po grudima tokom tradicionalnog rituala pre sahrane 3. novembra, piše "The Times of India".

- Sveštenik je već počeo sa ritualima, berber je obrijao glave svih muškaraca u porodici. Pripremali smo se da okupamo telo kao običaj pre sahrane. Odjednom počeo je da diše i ustao. Ovo nije ništa drugo no čudo - priča njegov sin Balu Ram.

Pročitajte još:

 

Bud Ram Gujar rekao je porodici da je zaspao nakon bolova u grudima.

Ovo nije prvi "mrtav" čovek koji se oživeo u Indiji. U martu čovek koji je čuvan u mrtvačnici zapravo je bio živ. Patolog je naime primetio da ima puls svega nekoliko trenutaka pre nego što je počeo da seče njegovo telo. Muškarac je imao moždanu smrt i poslat je u drugu kliniku.

U junu slično se dogodilo u Južnoj Africi, kada je žena spasena iz hladnjače kada je radnik primetio da i dalje diše. Proglašena je mrtvom posle sudara automobila u kom je poginulo dvoje ljudi.

 

Iz Kine je takođe stigla vest da se navodno mrtav čovek probudio kada su ga radnici u mrtvačnici šminkali za sahranu. Njegova supruga primetila je da mu se pomera jedan ud.