Silovanje Zlostavljanje Porodično nasilje
Profimedia
Silovanje Zlostavljanje Porodično nasilje

Profimedia

Silovanje Zlostavljanje Porodično nasilje, Foto: Profimedia

Dečak iz Velike Britanije koji je silovao mlađu sestru (6), jer je hteo da vidi kako u stvarnosti izgleda nasilje koje je video igrajući igricu GTA, osuđen na godinu dana popravnog doma.

Pročitajte još:

Dečak je zlostavljao šestogodišnju žrtvu u dnevnoj i spavaćoj sobi njihove porodične kuće, dok su odrasli bili u drugoj sobi ili spavali, rečeno je na suđenju. Mlađu sestru silovao je i na Božić.

Zlostavljanje je počelo pošto je dečak gledao snimke seksualnog čina u video-igri GTA (Grand Theft Auto), jednoj od najpoznatijih kompjuterskih igrica na svetu, koja je popularna i među mladima u Srbiji.

Preporučujemo i ovo:

Prema navodima tužioca Rasela Pinea, zločin se desio u periodu oko katoličkog Božića 25. decembra 2018. Priča je, međutim, tek sad dospela u javnost, nakon što je maloletnik osuđen po tri tačke optužnice za silovanje i jedne za podstrekivanje na seks.

- Svaki put pre nego što je silovao sestru dečak je igrao GTA, igricu poznatu po nasilju. Silovao je devojčicu u trenutku dok su roditelji spavali, a sve je gledao mlađi brat. Priznao nam je da je hteo da proveri kako bi uživo izgledalo silovanje, koje je video u igrici - kazao je Pine.

Tužilac je dodao da je zločin otkriven početkom januara, kad je njegova sestra rekla drugarici u predškolskom da ju je brat dirao po genitalijama i silovao. Ta drugarica je to ispričala njihovoj vaspitačici, koja je obavestila policiju i socijalnu službu.

Kada ga je policija ispitivala, on je prvobitno negirao dela, ali je kasnije priznao krivicu. Dečak koji sada ima 13 godina, bio je ravnodušan na većini saslušanja.

Njegova majka je rekla: "Mi samo želimo da ispravimo stvari i učinim ono što je najbolje za sigurnost dece. Želim da budem siguran da svi možemo ponovo biti porodica u nekom trenutku".

- Moja ćerka je bila veoma tužna zbog toga što se brinula da je to njena krivica, ali ona je veoma jaka devojka, tako sam ponosna na nju - rekla je majka.

 

Komentari (2)

Nekko

02.03.2019 21:03

Bolesnici

ceca

02.03.2019 21:29

" da budu ponovo porodica"...nije mi jasno kako ce nakon ovog ponovo to moci...svet je nacisto poludeo...antihrist je usao u ljude...izaaassss...