ČUDO NAD ČUDIMA! Čovek je umro, a onda je godinu dana nakon njegove smrti ruka počela da mu se pomera!

Misterija u Australiji.

Mrtvačnica
Mrtvačnica, Foto: Shutterstock

* Tela pokojnika pomeraju se više od godinu dana nakon njihove smrti, tvrdi naučnica koja radi na prvoj "farmi ljudskih tela" u Australiji

* Alison Vilson, koja je završila osnovne studije medicine na Univerzitetu Centralnog Kvinslenda, došla je do iznenađujućeg okrića

* Ona je snimala raspadanje tela donatora u intervalima od 30 minuta tokom perioda od 17 meseci

Farma tela, čiji zvanični naziv glasi Australijski Institut za tafonomska eksperimentalna istraživanja (AFTER), nalazi se na obodu Sidneja, a osnovana je pre tri godine u svrhu proučavanja raspadanja ljudskog tela u različitim uslovima kako bi se olakšalo "oživljavanje" scenarija na mestu zločina.

- Otkrili smo da se ruke značajno pomeraju tako da su iz položaja pored tela dospele u položaj sa strane. U jednom slučaju, ruka se udaljila od tela, a zatim vratila i zamalo ponovo dodirnula telo - rekla je Vilson za ABC Njuz.

 

Ona kaže da je očekivala blago pomeranje u ranim fazama raspadanja, ali da se iznenadila kada je videla da su pokreti trajali najmanje 17 meseci tokom snimanja. Ona veruje da je pomeranje posledica smanjivanja i grčenja tela kada se ligamenti suše.

Naučnici kaže da bi nova saznanja mogla da odigraju važnu ulogu u policijskim istragama, a forenzički antropolog dr Gzanti Malet, takođe istraživač na institutu AFTER, takođe je veoma uzbuđen.

Prema njegovim rečima, istrage su se ranije zasnivale na pretpostavci da je položaj u kome je telo nađeno bio takav i u trenutku kada je osoba umrla, osim u slučajevima kada postoje dokazi da su telo premestili drugi ljudi ili životinje.

Mrtvac Leš Mrtvačnica
Mrtvac Leš Mrtvačnica, Foto: Shutterstock

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi