SAD
Privatna arhiva
SAD

Privatna arhiva

SAD, Foto: Privatna arhiva

Meri Kroker je bila vezana i zaključavana u maleni prostor toliko dugo da je njeno telo postalo pogrbljeno i iskrivljeno.

PROČITAJ JOŠ:

Bila je primoravana da obavlja sve kućne poslove i redovno izgladnjivana, dok su se članovi porodice na čelu sa njenim ocem i majkom smenjivali u premlaćivanju, saopštio je sud u Džordžiji u utorak.

Kada je preminula, bačena je u plitak grob iskopan u bašti, gde su vlasti takođe pronašle i ostatke njenog starijeg brata Elvina Krokera mlađeg.

SAD

Privatna arhiva

SAD, Foto: Privatna arhiva

Njihov otac Elvin Kroker stariji, maćeha Kendis Kroker i drugih troje odraslih članova porodice su svi optuženi za ubistvo i surovost prema deci u slučaju koji je ukazao na velike probleme u vezi sa porodičnim nasiljem u SAD.

Prve optužbe i detalji u vezi sa njima odnose se samo na Meri, koja je u agoniji umrla prošlog oktobra, prenosi list Atlanta Journal-Constitution".

PREPORUČUJEMO:

Međutim, vlasti veruju da je njen brat, koji je bio dve godine stariji, takođe bio zlostavljan i da će biti novih optužbi, čim se završi pregled njegovih ostataka. Veruje se da je on umro 2016. godine.

Ebi Braun, istražiteljka, rekla je na preliminarnom saslušanju u Višem sudu u okrugu Efingem da je Meri ponekad i ceo dan provodila zaključana u pseći kavez, u porodičnom domu u blizini grada Savana.

Tukli su je kućnim predmetima, uključujući i tiganjem, šokirali je tejzerom i davali joj retke obroke i to sa oporim sastojcima poput sirćeta.

Nisu joj dozvoljavali ni da se kupa, osim kada bi je otac sa sve kavezom odvukao u kupatilo i prskao crevom.

Fotografija nage devočice u kavezu - snimljena neposredno pre njene smrti - pronađena je na mobilnom telefonu njenog oca, zajedno sa tekstualnim porukama koje je razmenjivao sa ženom i u kojima su se hvalili zlostavljanjem deteta.

Očekuje se da na suđenju svedoči i Krokerov mlađi sin Džejms koji ima cerebralnu paralizu i koji je rekao policajcima da su ga prisiljavali da udara Meri.

Zločini su otkriveni tek nakon što je jedan rođak čuo za Merinu smrt i prijavio je policiji, što je dovelo do pretresa porodičnog dvorišta.

Optuženi za zločine su, pored Elvina i Kendis, njen brat Toni Rajt, njena majka Kim Rajt i dečko njene majke Entoni Prater. Oni su u pritvoru i negiraju krivicu.