Koronavirus, korona
Tanjug
Koronavirus, korona

Tanjug

Koronavirus, korona, Foto: Tanjug

Britanac Endrju Vejkfild, koji je izgubio dozvolu da se bavi medicinom nakon izjave da MMR vakcina izaziva autizam, oglasio se povodom pandemije korona virusa i nazvao je izmišljotinom i zaverom.

Vejkfild je jedan od najpoznatijih zagovornika teorije o vezi MMR vakcine i autizma kod dece, a taj stav koštao ga je dozvole da se bavi poslom lekara.

- Pandemija korona virusa je velika obmana, cinična zavera farmaceutskih giganata, vlada, naučnika i medija kako bi se čitava populacija planete bespotrebno vakcinisala opasnim hemikalijama - rekao je on u trenutku kada se svet utrkuje da pronađe vakcinu protiv korona virusa.

- Moramo se boriti protiv toga svim dostupnim sredstvima, čak i do smrti - rekao je on a prenosi "Dejli mejl".

Pročitajte još:

- Kamen temeljac svake priče o obaveznoj vakcinaciji je strah, a nikada nismo videli ovakvu eksploataciju straha, kao što je tokom infekcije korona virusom. Postoje neoborivi dokazi da ovaj virus nije smrtonosniji od običnog, sezonskog gripa, a brojke umrlih su namerno i značajno uvećane. Ova izmišljena kriza dovela je do urušavanja ekonomije, porodica i naroda, i narušavanja slobode zdravlja do sada neviđenih razmera. A sve je to zasnovano na obmani. Vakcine su dokazano opasne, ne želim da budem previše dramatičan, ali bih radije umro kao slobodan čovek, nego što bih živeo kao rob. Moramo da se borimo da očuvamo svoju slobodu jer će nam sigurno biti uskoro oduzeta, ako ne budemo delali odmah - rekao je on.

Vejkfild je gatroenterolog koji je radio u univerzitetskoj bolnici u Londonu. Bez dozvole da se bavi medicinom ostao je 2010. godine nakon što je senzacionalno ustvrdio da MMR vakcina izaziva "epidemiju autizma kod dece".

Vejkfild je potom otišao u Ameriku, gde je ostvario veliku popularnost, i mnogi pratioci ga i dalje zovu "doktor Vejkfild" iako to, pred zakonom i etičkim odborima, više nije. Iako je u Americi do sada od korone umrlo više od 138.000 ljudi, "Dejli mejl" javlja da pokret na čijem je čelu Vejkfild ima toliki uticaj, da je jedna anketa pokazala da skoro trećina Amerikanaca ne bi primila vakcinu protiv korone kada bude postala dostupna.

Preporučujemo:

 

Komentari (2)

pera rogonja

17.07.2020 12:34

Ako niko nezna kako se dobija korona,niti kako je nastao virus ali svi se utrkuju sa vakcinom koja neznamo sta leci.Lokgoka je da ne verujemo delotvornosti vakcine kao i lekova koji ne lece vec samo trenutno odstranjuju bol.Ko je ozdravio posle lekova?Niko,ali svi lekari i dalje prepisuje liekove farmacijkih kuca koji lekarima daju procenat.Kuda sve ovo vodi???

Bas nas ima svakakvih

17.07.2020 22:22

@pera rogonja - Kuj li te napravi tako pametnog? I kazes, da na primer, antibiotivi ne lece? A da se ti nisi malo zeznuo? Samo malkice?