Kuća, dvorište
Alo!/Masanori Jošida
Kuća, dvorište

Alo!/Masanori Jošida

Kuća, dvorište, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Niki i Vilijem su dva meseca i njihovo troje dece su živeli tri meseca u gradu Jambi, kada im je Paskal Huebert poslala sms prosuku u kojoj ih obaveštava da je ona vlasnica imanja, te da će zauzeti dvorište kuće koje im je izdala. Naime, ona i njen partner uselili su se u vrt, odakle su odbili da odu.

Niki je u emisiji "A kurent afer" rekla kako su njena mala deca prestrašena nakon agresivnog ispada partnera stanodavke, što je i dokumentovala kroz snimak svađe, nakon što im je muškarac naredio da sklone auto kako bi mogao ući u dvorište.

Komšije

screenshoot

Komšije, Foto: screenshoot

Prema izveštajima australijskih medija, partner Hubertove, sklonio je trambolinu i postavio je improvizovana vrata. i instalirao vrata. Na apel stanara, bili su nemi i u policiji, prenosi Indeks.

"11. dan već žive u dvorištu. Potpuno je bizarno svima kojima smo to ispričali. Niko ne zna što da radi. Naša su deca prestravljena. Pitaju nas ko su oni i mi nemamo odgovor. Policija nam kaže da bi agencija fizički trebala izbaciti ljude s poseda, ali oni kažu da to ne mogu da učine.", rekla je Niki.

Sa druge strane, Huberotva je rekla kako joj je dozvoljeno da zauzme vrt šatorom jer ugovor o najmu ne uključuje dvorište. Ugovor o najmu za 560 australijskih dolara mesečno navodno sadrži stavku: "Zadnje dvorište nije uključeno".